Місто

Мер Житомира вітає всіх з перемогою: плата за транспортування газу підніметься лише на 2 копійки

14 December 2021, 15:02

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 14 грудня затвердила підняття тарифу на розподіл газу АТ «Житомиргаз» на 2 копійки, що менше за 1%.

Про це у Facebook повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин і привітав усіх з перемогою.

«Щойно взяв участь у відкритих обговореннях в НКРЕКП. Йшлося про схвалення нового тарифу на розподіл газу, зокрема по Житомиру. В жовтні «Житомиргаз» намагався провести слухання та підняти вартість розподілу газу в 2,5 рази. Завдяки резонансу, завдяки позиції депутатів міської та обласної рад, активної громади Житомира та всіх небайдужих, – ми відстояли свою позицію. Сьогодні в НКРЕКП затвердили підняття тарифу на 2 копійки (це менше за 1%)», - повідомив Сергій Сухомлин.

Мер також запевнив, що змін в платіжках за тепло не буде, а ті, хто не підключений до централізованого опалення, не отримають підняття тарифу на розподіл природного газу.

Нагадаємо, 23 жовтня 2021 мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян 25 жовтня зібратися біля «Житомиргазу», бо компанія має намір підняти тариф на розподіл газу в 2,5 раза. Мітинг розпочався об 11-й годині 25 жовтня, спочатку до громади ніхто не вийшов, однак люди вирвали двері та потрапили у фоє. Згодом, близько півдня, мітингувальники прорвалися далі й потрапили до кабінету голови правління АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка. Мирного діалогу не вийшло, тому присутні залишили колективне звернення до АТ «Житомиргаз» та НКРЕКП.

На засіданні, яке відбулось в обласній раді наступного дня, 26 жовтня, керівництво «Житомиргазу» відмовилось повторно проводити громадські слухання, однак зобов’язалося долучити заяви мешканців до протоколу слухань. За кілька днів обласна рада оприлюднила звернення депутатів до РНБО, АМКУ, НКРЕКП та профільного комітету Верховної ради України з проханням перевірити економічну доцільність підняття тарифу на транспортування природного газу АТ «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2021 року для АТ «Оператор газорозподільної системи «Житомиргаз» встановили тариф на послуги розподілу природного газу у розмірі 1,68 грн на 1 м куб. на місяць (без ПДВ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз тариф Сухомлин НКРЕКП газ  
Матеріали по темі