Місто

За «святковий настрій» на Михайлівській влада Житомира заплатила 414 тис. грн ляльковому театру

21 December 2021, 14:40

У Житомирі пішохідну вулицю Михайлівську прикрасили до свят та облаштували кілька новорічних фотозон на майдані біля головної ялинки міста. Втім одну фотозону прибрали: її розкритикували у соцмережах, зауваживши, що це більше схоже на неприбране сміття після святкування. Станом на ранок інтер’єр локації змінили.

Фото зроблене вранці 20 грудня

Фото зроблене вдень 21 грудня

Щодо іншої фотозони, то з «ретро-автомобіля» за кілька днів відпали цифри «2022».

Фото зроблене вранці 20 грудня

Фото зроблене вдень 21 грудня

За послуги організації і проведення новорічних та різдвяних свят на вулиці Михайлівській управління культури Житомирської міської ради заплатило 414 тис. грн комунальному закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради.

Тендер з початковою ціною 438 тис. грн був оголошений 9 листопада 2021 року. За ці гроші підрядник, зокрема, мав координувати процес декорування ялинки, робити монтаж/демонтаж подіуму «Місток», організувати роботу ведучих, фотографа, виступ артистів та гуртів, відеозйомку і технічне забезпечення. Під час відкриття ялинки. Також з 19 грудня на вулиці Михайлівській мали діяти фотозона «Ретро-автомобіль» та фотозона біля фонтану (на фото вище). Підрядник мав декорувати балкони музичної школи №1 імені Б. Лятошинського, будівлі Житомирської міської ради та «Будинку Трибеля», декорування балконів ШХМ «СОНЕЧКО».

Пропозиції подали троє учасників – два ФОПи і ляльковий театр, який вперше брав участь в подібних закупівлях міського управління культури. Один з учасників намагався оскаржити участь в торгах лялькового театру, посилаючись на «відсутність документів у складі пропозиції визначені тендерною документацією», але управління культури визнало цей закид безпідставним і відхилило.

Скріншот з ProZorro

Комунальний заклад вийшов на торги з пропозицією 438 тис. грн, у двох інших учасників вони були менші, але ляльковий театр єдиний змінив свою пропозицію і вона стала найменшою, що дозволило отримати перемогу на торгах. Втім, потенційний переможець «підстрахувався» ще й з іншого боку – в субпідрядники взяли добре відому управлінню культури ФОП Леліченко Любов Костянтинівну.

Нагадаємо, підприємиця Леліченко входить до ТОП-6 «улюбленців» управління культури Житомирської міської ради: участь у закупівлях почала брати з серпня 2020 року і станом на середину травня 2021 року з 29 договорів 26 були укладені з міським управління культури. ФОП Леліченко Любов Костянтинівна.

Зауважимо, що на реконструйованому Новому бульварі будуть фотозони з підсвітками: управління культури Житомирської міської ради уклало угоду з ТОВ «Епіцентр-К» на професійні дизайнерські послуги з виготовлення та облаштування світлодіодними фотозонами, консолями центральних вулиць міста на 974 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2021 року основні новорічні локації будуть в Житомирі на вулиці Пушкінській, біля обласної філармонії: там вже працює різдвяний ярмарок та атракціони, які заважають мешканцям сусідніх будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новий рік фотозона вул.Михайлівська тендер управління культури ляльковий театр  
Матеріали по темі