Місто

У Житомирі дошкільнят вчили евакуюватися з садочка, а офіцер громади перевіряв повідомлення про замінування

27 January 2022, 13:45

Зранку, 27 січня, у Житомирі в ДНЗ №65 для дошкільнят влаштували навчальну евакуацію. Діти кажуть: знають, що потрібно першочергово брати із собою.

«Одяг, іграшки, ліхтарик і ще щось там», - ділиться Лєра.

Під час евакуації задіяний увесь персонал садочку. Більш дорослі діти одягаються самостійно, а ось меншим допомагають, адже евакуювати людей з приміщення потрібно упродовж 10 хвилин.

«У нас різновікова група. Старші діти, це середня група, можуть самостійно хоч щось одягати, у нас є маленькі дітки, вони не можуть самостійно штанці одягти, їм ми допомагаємо. Наразі ми впоралися за 7 хвилин», – говорить вихователька Наталія Іваницька.


Спокійно і без паніки діти виходять з різних виходів, передбачених планом евакуації. У закладі запевняють: такі навчання тут проводять систематично.

«Ми, як правило, такі заняття проводимо постійно один раз на квартал, починаючи з 2014 року. До цього проводили весною на День цивільного захисту, як правило, робити восени і весною, тому що влітку мало дітей. Але з 2014 року проводимо один раз у квартал», - запевняє директорка ДНЗ № 65 Валентина Савчук.

У той час, коли у садочку № 65 проходила навчальна евакуація, до поліції надійшло повідомлення про замінування навчальних закладів, і поліція перевірила вищі, дошкільні та загальноосвітні заклади. Тому, поки діти вправно виконували вказівки виховательки та один за одним виходили на вулицю, офіцер громади проводив огляд.

«Коли ми оглянули приміщення навколо будівлі, пересуваємося на дитячий майданчик, оглядаємо всередині, ззовні. Небезпечні предмети можуть бути розташовані на деревах, на дахах споруд для дітей, далі, коли завершили на вулиці, переміщаються в приміщення. Особисто за мною закріплений даний садочок, груп реагування мало і їх не вистачає, коли надходить повідомлення, як сьогодні, що заміновані всі навчальні заклади, тому кожен працівник, який відповідає за садок або навчальний заклад попередньо здійснює огляд», - розповів поліцейський офіцер громади Анатолій Андрієвський.

Також у закладі показали укриття, яке на думку керівництва знаходиться у задовільному стані та облаштоване всім необхідним.

Нагадаємо, у Житомирі поліція знову перевіряє повідомлення про замінування навчальних закладів та ТРЦ. Дітей евакуювали зі школи №12.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2022 року після чергового «замінування» шкіл і дитячих садочків Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив про намір створити групи з батьків та працівників навчальних закладів для перевірки повідомлень про замінування. Першими навчання щодо допомоги поліції у перевірці інформації про замінування пройшли представники медичних закладів Житомира. Хвилю фальшивих замінувань у Житомирі поліція називає елементом «гібридної війни» та просить не піддаватися провокації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочок замінування евакуація  
Матеріали по темі