Події

​Справу щодо жінки та кримінального авторитета, які «вибивала» неіснуючий борг у жителя Житомирської області, скерували до суду

27 January 2022, 18:03

Жителька Житомирської області «вибивала» кошти за допомогою кримінального авторитета – обвинувальні акти стосовно обох прокурори скерували до суду.

Про це 27 січня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки, яка звернулася до особи, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу з метою застосування такого впливу до іншої особи (ч. 1 ст. 255-3 КК України). Також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ув’язненого, якому інкримінують вимогу передачі чужого майна з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчиненому повторно, та поширення у суспільстві злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що раніше судима 30-річна жителька райцентру, аби вирішити цивільно-правовий спір (повернути завдаток за купівлю автомобіля), звернулася до кримінального авторитета – неодноразово (12 разів) судимого жителя області, який відбуває покарання в установі виконання покарань. За обумовлену суму «гонорару» 37-річний ув’язнений погодився «вирішити проблему».

Відтак перебуваючи у місцях позбавлення волі за умисні тяжкі злочини, засуджений, залучивши виконавців «на волі», вимагав від мешканця одного із сіл області неіснуючий борг (збільшивши удвічі) на суму 20 тис. грн. Чоловікові, у разі неповернення грошей, погрожували фізичною розправою та знищенням майна.

«Скоєння засудженим нових злочинів – тяжкого та особливо тяжкого – викрито і припинено завдяки спільним, скоординованим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України, оперативного відділу ДУ «Житомирська установа виконання покарань №8» та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, на початку осені 2021 у житомирській колонії викрили засудженого, який погрожував фізичною розправою та вимагав від чоловіка 20 тис. грн. Наприкінці вересня правоохоронці викрили жительку Черняхова, яка найняла ув’язненого авторитета, аби помститися за зірвану угоду з продажу автомобіля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вимагання борг засуджений кримінальний авторитет обвинувачення суд  
Матеріали по темі