Економіка

«Житомирводоканал» обурений публікацією аудиторів про втрати підприємства на 378 млн грн: підготував звернення до поліції

12 February 2022, 10:25

У комунальному підприємстві «Житомирводоканал» обурені публікацією під назвою «Куди «витікають» гроші комунального підприємства «Житомирводоканал», яка 3 лютого була оприлюднена на сайті Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області. У водоканалі наголошують: інформація, викладена у матеріалі спотворена й недостовірна. Комунальне підприємство підготувало звернення до ГУ Нацполіції в Житомирській області із заявою про розміщення Держаудитслужбою завідомо неправдивого повідомлення.

Позицію «Житомирводоканалу» щодо інформації, викладеної аудиторами, пресслужба комунального підприємства оприлюднила 11 лютого.

Далі – текст публікації із сайту водоканалу:

«Північно-східний офіс Держаудитслужби у гонитві за сенсацією опублікував недостовірну і спотворену інформацію про результати проведеного аудиту на КП "Житомирводоканал". Замість того, щоб розмістити на своєму офіційному веб-сайті власне акти фінансового аудиту для ознайомлення громадськості, низькокваліфікована пресслужба серйозного органу, керуючись невідомими мотивами, розмістила суб'єктивне непрофесійне тлумачення статистичних даних.

КП "Житомирводоканал", обурене кричущим фактом спотворення інформації, підготував до Держаудитслужби відкритого листа із вимогою спростувати недостовірну інформацію про висновки проведеного аудиту і вимогою пояснити, яким чином на офіційному ресурсі державного органу міг з'явитися матеріал, який абсолютно не відповідає результатам та висновкам перевірки, викладеним в аудиторському звіті.

Водночас ми підготували звернення до ГУНП в Житомирській області із заявою про розміщення Держаудитслужбою завідомо неправдивого повідомлення про злочин і допущену службову недбалість».

З коректними висновками та рекомендаціями аудиторського звіту пропонують ознайомитися за посиланням: http://surl.li/bitym

У документі, надісланому начальниці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області Людмилі Костюк, директор КП «Житомирводоканал» просить «негайно протягом робочого дня 11 лютого 2022 року розмістити та поширити на офіційному сайті Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області спростування інформації, викладеної в публікації «Куди «витікають» гроші комунального підприємства «Житомирводоканал» від 03.02.2022 року».

У водоканалі, зокрема, попереджають: якщо інформація не буде спростована, звертатимуться до суду за відшкодуванням шкоди, завданій діловій репутації.



Фото документів із сайту водоканалу

Зазначимо, що станом на 12 лютого на сайті Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області публікації зі спростуванням немає.

Скріншот із сайту Держаудитслужби

Нагадаємо, 3 лютого 2022 року на сайті Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області оприлюднили публікацію під назвою «Куди «витікають» гроші комунального підприємства «Житомирводоканал». У матеріалі йшлося, що «Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели державний фінансовий аудит діяльності комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради за період з 01.01.2017 по 30.06.2021. Під час проведення заходу державного фінансового контролю аудитори нарахували упущених вигод, недоотриманих доходів та непродуктивних витрат на суму понад 378 млн грн».

У слайдері – скріншоти публікації із сайту Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал аудитор аудитори ревізія  
Матеріали по темі