Влада

Мер Житомира скликає позачергову сесію, аби виділити гроші на облаштування сховищ

23 February 2022, 15:12

24 лютого відбудеться позачергова сесія Житомирської міської ради.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин розповів 23 лютого під час пресконференції в облдержадміністрації.

Сесію міський голова скликає задля виділення коштів на дооблаштування укриттів на випадок надзвичайної події.

«Завтра проводимо позачергову сесію, ще виділяємо кошти, в тому числі на облаштування сховищ: бо там потрібно банально аптечку зробити, лавки зробити – обладнати всім, чим необхідно», – сказав Сергій Сухомлин.

Також міський голова зазначив, що на сесії розглянуть питання про переведення 50 млн грн у резервний фонд (йдеться про кошти на закупівлю продуктів харчування для забезпечення вразливих верств населення на випадок надзвичайної ситуації. Детальніше про це – в інтерв’ю з Сергієм Сухомлиним).

Відповідно до розпорядження міського голови, сімнадцята (позачергова) сесія Житомирської міської ради 8-го скликання відбудеться 24 лютого о 12.00 год.

У порядку денному 7 питань.

Скріншот з розпорядження

Як обласний центр готується до можливого військового нападу, чи достатньо сил тероборони для захисту, як міський голова справляється з панікою та чи планує вивозити свою родину – на ці питання в 20 лютого в інтерв’ю Житомир.info відповів мер Житомира Сергій Сухомлин, яке можна прочитати тут.

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року у міськраді повідомили, що у Житомирі на інформаційних дошках розмістять об’яви про найближчі укриття. 22 лютого міськрада оприлюднила перелік адрес для укриття мешканців будинків, які не мають власних підвальних приміщень.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2022 року у Житомирі почали перевіряти стан тимчасових укриттів у підвалах багатоповерхівок. Так, 21 лютого 2022 року начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Микола Дідківський зазначив, що на обліку у місті 521 найпростіше укриття у житлових будинках. За результатами перевірки 15% з них – непридатні.

Як у Житомирі перевіряли укриття, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада укриття сховище підвал бомбосховище  
Матеріали по темі