Події

Оперативна інформація від силових структур України станом на 1 березня (оновлюється)

1 March 2022, 07:53

Шостий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію і інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Слідкуйте за даною публікацією, інформація оновлюватиметься упродовж доби 1 березня.

Командування Повітряних сил України станом на 23.20

Повітряні Сили чинять опір окупантам у всіх авіаційних гарнізонах. За поточну добу, 1 березня, силами протиповітряної оборони виду, а саме – зенітним ракетним підрозділом, знищено один вертоліт та один літак окупантів.

Екіпажі штурмовиків Су-25 та бомбардувальники Су-24м Повітряних Сил ЗС України спільно нанесли чотири авіаудари по колонах танків, броньованої техніці противника та інших цілях.

Держприкордонслужба України станом на 20.24

Озброєний чоловік з посвідченням прокурора та протермінованим документом їхав за кордон

▪️Двоє чоловіків, які входять в категорію осіб, яким тимчасово обмежено право виїзду за кордон, прибули сьогодні у пункт пропуску «Грушів», що на Львівщині.

▪️Порушники приїхали на кордон позашляховиком, за кермом якого був 32-річний чоловік, а пасажиром – його 56-річний батько. Водій надав прикордонникам розписку про перебування на спеціальному військовому обліку. Коли з’ясувалося, що документ протермінований, його власник дістав посвідчення працівника однієї з прокуратур Києва.

▪️Згодом серед речей мандрівників прикордонники з офіцером внутрішньої безпеки виявили три пістолети та понад 100 набоїв до них, ніж, ювелірні вироби різних найменувань у кількості 83 шт., 15 колекційних монет, а також грошові кошти в сумі близько 40 тис. доларів США.

▪️Наразі прикордонники відмовили вказаним особам у виїзді з України. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за незаконне поводження зі зброєю. Працівниками митниці буде складено протокол про порушення митних правил.

Нагадаємо, що на період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, окрім визначених винятків https://www.facebook.com/DPSUkraine/posts/284433603795517, обмежено виїзд за межі України.

Операція об'єднаних сил станом на 20.20

Сьогодні, на Донецькому напрямку наші захисники взяли в полон групу представників збройних формувань РФ. Ними виявилися мешканці окупованих територій: слюсарі, вчителі, соціальні працівники. Всіх їх кремлівська влада насильно мобілізувала до своєї армії та холоднокровно відправила вперед як гарматне м’ясо.

Окрім цього, сьогодні воїни полку Азов гідно зустріли кадирівців в степах Донбасу. Елітні війська РФ виявились звичайним вантажем «200», яким зараз окупанти масово завалюють Україну.

Операція об'єднаних сил станом на 20.20

Ворог цілеспрямовано б’є саме по мирних мешканцях та інфраструктурі Маріуполя.

Сьогоднішній обстріл району Кірова було здійснено ракетою «Точка У» з касетною бойовою частиною, яка призначена для знищення живої сили. Тож, застосування цієї ракети в щільно забудованому житловому кварталі, де немає військових, було скероване саме на ураження літніх людей, дітей, жінок. За попередньою інформацією, відомо про 21 пораненого. Кількість загиблих уточнюється.

Такі дії є нічим іншим як геноцидом народу України! Не забудемо! Не пробачимо!

Міністерство внутрішніх справ станом на 19.50

Донеччина: Окупанти вдарили по центру Маріуполя - поліція задокументувала військовий злочин рф. За попередніми даними, загинула одна людина, троє поранені. На місці працювали поліцейські. Руйнувань зазнали декілька будинків та школа №16. Крім того, під вогнем окупантів вкотре опинився житловий сектор Лівобережного району, а також територія КП «Комунальник». Близько 17:30 розпочався новий обстріл міста. Кількість постраждалих уточнюється. Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України.

ДСНС станом на 18:00

Оперативна інформація. м. Київ. Станом на 18:00 внаслідок обстрілу Київської телевізійної вежі у Шевченківському районі попередньо загинуло 5 осіб та 5 осіб постраждало. Роботи тривають.

UPD: пожежу ліквідовано о 18:43

Головне управління розвідки Міністерства оборони України станом на 17.45

Росія готує свідому провокацію для виправдання введення Білоруських військ. За наявними розвідувальними даними зараз поблизу білорусько-українського кордону знаходяться білоруські танки у кількості близько 300 шт. Колона ще не перетнула кордон і чекає на маршруті м. Пінськ – Іванове – Драгічин (приблизно 30 км від Державного кордону України). Очікується, що Росія планує провести свідому провокацію, щоб виправдати заплановану атаку білоруських військ.

МАКСИМАЛЬНЕ ПОШИРЕННЯ

ДСНС станом на 17.35

Внаслідок прильоту двох невідомих боєприпасів сталося загоряння 4-поверховогої адміністративної будівлі по вул. Дорогожицькій, 10. 1 березня о 17:18 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення, що внаслідок потряпляння ворожого невідомого снарядку стався вибух з подальшим горінням 4-поверхової адміністративної будівлі. Рятувальники вже на місці приступили до гасіння пожежі та евакуації людей. На даний момент відомо про 5 евакуйованих людей, 1 з них знайдено в бомбосховищі. Роботи з локалізації пожежі та пошуку людей тривають.

Міністерство внутрішніх справ станом на 17.23

УВАГА‼️ Попадання в апаратну мовника на телевежі.

Якийсь час, канали не будуть працювати. Найближчим часом буде включено резервне мовлення частини каналів. Ворог може поширювати фейки з метою дестабілізації ситуації. Знайте, Україна бореться і вистоїть!

Суспільне про вибух біля телевежі в 16.17

  • У Києві — повітряна тривога — усім в укриття.
  • У Києві в районі Борщагівки та Дорогожичів пролунали вибухи, віддаленні звуки вибухів чують і в інших районах міста, повідомляють кореспонденти Суспільного.
  • У Києві прогримів вибух біля столичної телевежі в районі Дорогожичів.
  • Увага! Російські окупанти втрапили у телевізійну вишку. Зараз тимчасово не працюватимуть канали. У найближчий час увімкнуть резервні потужні і все запрацює. Зараз можна слідкувати за радіостанціями. Передайте, будь ласка, усім інформацію!! Ворог діє підступно, але ми витримаєм

ДСНС станом на 16:30

Харківська область. Станом на 16:00 внаслідок авіаудару між 2 та 3 під’їздом п’ятиповерхового житлового будинку (всього 6 під’їздів) в м. Харків загинуло 8 осіб та 6 осіб постраждало, 38 осіб врятовано (з них 2 особи деблоковано з під завалу). Роботи тривають.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА СБУ 15:00

Шановні українці!

Будьте готовими до чергового фейку, до якого спробують вдатися російські окупанти. А саме: що нібито українське керівництво та уряд здали країну.

Цю дезінформацію можуть тиражувати через усі можливі канали.

Але знайте – це ФЕЙК! Його мета – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі.

Проте навіть у випадку зникнення зв’язку та можливості перевірити, чи достовірні ці дані, будьте впевнені: капітуляція та здача інтересів України – неможливі!

Керівництво держави разом з народом протидіє російським військам і робить усе можливе для звільнення українських територій від окупантів.

Всі органи влади, війська, силові та правоохоронні органи стоятимуть до перемоги!

Слава Україні!

Держприкордонслужба станом на 14.20

Україну турбує доля кожного воїна, переймаємося щоб захисники Зміїного якнайшвидше повернулися додомДержавна прикордонна служба України разом зі Збройними силами України не полишають дій, аби достеменно дізнатися долю всіх мужніх прикордонників та морських піхотинців, які боронили острів Зміїний.Усі захисники Зміїного вже стали символом стійкості перед переважаючими силами кривавого ворога. Про їх мужність знає не лише Україна, а й увесь світ.

26 лютого, коли російські ЗМІ повідомили, що військовослужбовців з острова доставили в тимчасово окупований Росією Севастополь, ми отримали надію, що наші побратими можуть бути живими.Аналізуючи відеоматеріали поширені РФ, нами та ЗСУ ідентифіковано більшість військовослужбовців. Звісно, Російська Федерація намагається використовувати їх у своїй інформаційній пропаганді, і ми добре розуміємо, що полон – це те місце, яке не найкраще впливає на побратимів.Зараз ми підключили міжнародні гуманітарні місії, аби отримати список всіх хлопців, які знаходяться у ворога.

Зазначаємо, інформація про 13 загиблих прикордонників озвучувалася на основі попередніх даних, які були отримані в момент атаки ворога на острів, після чого зв’язок був втрачений. Долю прикордонників та воїнів ЗСУ ми намагалися перевірити залучивши цивільне судно Морської пошуково-рятувальної служби «Сапфір», яке виходило з метою виконання гуманітарної місії. Проте разом з екіпажем воно було незаконно захоплене окупантами.

Наголошуємо – Україна своїх не кидає. Ми зробимо все можливе для того, щоб повернути їх додому. Слава захисникам острова Зміїний!!! Слава Україні!!! Відеокоментар Андрія Демченка – речника Голови Державної прикордонної служби України


ДСНС станом на 14.20

Київська область, Фастівський район, смт Калинівка. Внаслідок бомбардування 28.02 о 19:00 вщент зруйновано будинок. Виявлено залишки тіла господарки, дані встановлюються. Тривають пошуки чоловіка.

Виступ Президента України Володимира Зеленського на засіданні Європейського Парламенту.


ДСНС станом на 13.30

Оперативна інформація щодо російського вторгнення Харків, ОДА.Щонайменше 10 загиблих, понад 20 травмованих, рятувальниками та волонтерами врятовано з-під завалів попередньо 10 чоловік. Тривають роботи по розчищенню завалів. Зруйнована повністю сходова клітина та частково коридори на усіх поверхах.

ДСНС станом на 13.10

Оперативна інформація. Одеська область. 1 березня близько 12:00 у с. Дачне Одеського району стався обстріл, внаслідок чого пошкоджено газовий трубопровід, близько 9 приватних будинків та виникло загорання приватного гаражу, внаслідок чого загинула 1 особа та 2 особи постраждало. В зв'язку з обстрілами підрозділи ДСНС відведені на безпечну відстань. Інформація уточнюється.

Офіс Президента України станом на 12.35 Звернення Президента України Володимира Зеленського.

«Після удару по площі Свободи в Харкові Росія – це держава-терорист». Звернення Президента України Володимира Зеленського.


Служба безпеки України станом на 10.50

СБУ 24/7 виявляє та знешкоджує агентів, диверсантів і спільників російських загарбників. Зачистка ведеться по всій території України.

Ось коротка підбірка з регіонів за останню добу:

  • На Рівненщині: контррозвідники СБУ затримали агента російських спецслужб. Він фотографував і знімав на відео стратегічні й військові об’єкти на території області. Ця інформація була необхідна загарбникам для підготовки диверсій.Крім того, зрадник організовував підривну діяльність у соцмережах. Він намагався знайти спільників, які б за гроші поширювали ворожий контент.
  • На Житомирщині: спецпризначенці СБУ знешкодили коригувальника вогню. Його затримали безпосередньо в момент, коли він ставив радіомітку на мосту при виїзді з Житомира. Під час перевірки документів він почав відстрілюватися, проте силовики одразу його ліквідували. Крім того, впродовж доби затримано 8 осіб, які за грошову винагороду від ворога наносили мітки для коригування вогню та вчинення диверсій.У Маріуполі: співробітники СБУ затримали двох зрадників. Вони передавали ворогу інформацію про розташування блокпостів, дислокацію та переміщення української військової техніки. У соцмережах ворожі агенти намагалися посіяти паніку та агітували мешканців здати Маріуполь російським загарбникам.
  • На Дніпропетровщині: СБУ повідомила про підозру пособнику російських окупантів. Місцевий мешканець знімав на телефон пересування української військової техніки. Потім – передавав ці дані абоненту з території РФ.
  • У Запоріжжі: оперативники СБУ затримали ворожого агента, який виявився бойовиком так званої «ДНР», ватажком батальйону «Восток».Бойовик маскувався під місцевого мешканця, і з першого для війни перебував поряд з військовими об’єктами та фотографував їх.

МВС станом на 10.00

Втрати ворога.

ДСНС станом на 9.56

Попередня інформація. Харківська область. Внаслідок обстрілу будівлі Харківської ОДА постраждало 6 осіб, з них 1 дитина. Кількість загиблих уточнюється. Загорання на покрівлі оперного театру ліквідовано. Від ДСНС залучено понад 40 осіб та 7 од. техніки.


ДСНС станом Харківська область станом на 08:00

Протягом доби співробітники ДСНС 44 рази виїжджали за сигналом «Тривога». З них виїздів 25 на ліквідацію пожеж та загорянь (19 у місті та 6 у області), 10 раз рятувальники виїздили для надання допомоги населенню, 10 – інші виїзди.

Крім того піротехнічні підрозділи ДСНС проводили розмінувальні роботи: було знешкоджено 69 вибухонебезпечних предметів.

За добу було ліквідовано 24 пожежі, спричинених ворожими обстрілами.

м. Харків:

  • - вул. Гуревича, горів автомобіль;
  • - вул. Батумська, горів гараж та автомобіль, в результаті обстрілу постраждав чоловік;
  • - вул. Кільцева, горіли 5 автівок, в результаті артобстрілу постраждало двоє чоловік та один загинув;
  • - вул. Тракторобудівників, горіли 15 гаражів та 5 автомобілів;
  • - вул. Світла, горів гараж та автомобіль;
  • - пров. 23 Серпня, горіло 7 автомобілів;
  • - вул. Балакірєва, горіло 2 автомобіля;
  • - вул. Бучми, горів гараж;

Харківський район:

  • с. Рогань, горів житловий будинок, в результаті артобстрілу постраждав 1 чоловік та 1 загинув;
  • - вул. 23 Серпня, горів гараж;
  • - вул. Осинова, горів житловий будинок;
  • - вул. Кільцева, в результаті артобстрілу постраждало 8 чоловік та 35 осіб було евакуйовано;
  • - Ізюмський район, м. Балаклія, горів житловий будинок;
  • - Харківський район, с. Рогань, горів житловий будинок;
  • - вул. Киргизька, в результаті попадання снаряду горіла електропідстанція потужністю 110/6 кВт та три тони трансформаторного мастила;
  • - вул. Танкопія, горіло 10 гаражів;
  • - вул. Морозова, горіло складське приміщення;
  • - вул. Єнакіївська, горів газопровід на подачі до житлового будинку;
  • - вул. Немишлянська, горіла складська будівля;
  • - пр-т Тракторобудівників, горів гараж;
  • - Харківський район, м. Дергачі, горів житловий будинок;
  • - вул. Верхньогіївська, в результаті попадання снаряду горіло чотири автомобілі, постраждало 15 авто. Пошкоджено газову магістраль до будинку та пошкоджені вікна ЗОШ №108.

Міноборони станом на 7.10

Підчас зухвалого авіанальоту окупантів на Васильків та Бровари, українські льотчики-винищувачі перехопили та збили два російські літаки.

Роботу українських винищувачів довершили зенітні ракетні дивізіони С-300, уразивши три літаки окупантів. Тож Повітряні сили збили п’ять винищувачів. За попередніми даними це Су-30 та Су-35.

Поблизу Києва зенітний ракетний комплекс Бук М-1 збив крилату ракету та вертоліт ворога.

Українські штурмовики Су-25 працювали ланками та парами і завдали кількох ракетно-бомбових ударів по колонах бронетехніки та живій силі противника на Київщині та Житомирщині.

Успішно відпрацювала і бомбардувальна авіація. Су-24м Повітряних Сил нанесли щонайменше чотири нищівні бомбові удари по танкових колонах, колонах механізованої техніки, автоколоні із пально-мастильними матеріалами на Чернігівщині та поблизу Бердянська.

Ну і традиційно, вчергове відзначаємо ювелірну роботу екіпажів Bayraktar TB2. Цього разу – три цілі – танк противника і два зенітних ракетних комплекси «Бук» окупантів!

Генштаб ЗСУ станом на 6.00

З початку доби противник проводив перегрупування військ та наносив ракетно-бомбові удари з повітря. Здійснював спроби висадки тактичних десантів. Широко застосовує диверсійно-розвідувальні групи для нападів на об’єкти цивільної та військової інфраструктури.

На Сіверщині тривають оборонні бої з метою недопущення просування противника до столиці з північно-східного напрямку.

У передмісті Чернігова відзначено появу окремих ДРГ противника, які, за підтримки броньованої техніки, намагались прорватись у місто, але були знищені українськими захисниками.

На інших напрямках танкові і механізовані частини ЗС України, за підтримки авіації та артилерії, продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах. Здійснюється вогневе ураження противника всіма наявними засобами.

На Слобожанщині механізовані бригади та БТГр Десантно-штурмових військ зі складу оперативного угруповання знищують живу силу та військову техніку російських окупантів, що намагається вклинитись та відновили положення по першому рубежу оборони.

Угруповання сил оборони Києва продовжує захищати місто, утримувати зовнішні рубежі оборони та критично важливі об’єкти державної інфраструктури не допускаючи наближення окупаційних підрозділів до передмість столиці. Тривають активні заходи щодо виявлення та знищення ДРГ противника, який, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, перевдягається у військову форму Збройних Сил, національної гвардії та національної поліції України для проникнення до Києва через бойові порядки наших військ.|

Стійка оборона наших військ стрімко знижує моральний дух противника та його волю до перемоги. Зафіксовано випадки дезертирства та добровільної здачі в полон цілими підрозділами.

Дякуємо за роботу нашим Повітряним силам. Тільки за останню добу вони знищили 5 літаків російського агресора. Про загальні втрати ворога трохи згодом.

Перемога буде за нами! Зло має бути покарано! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 28 лютого 2022 читайте тут

Нагадаємо, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів, основною метою яких було припинення вогню на території України та бойових дій.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, через годину після цього Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна спротив Генштаб Міноборони ЗСУ 
Матеріали по темі