Влада

Перший раунд переговорів завершений: сторони визначили пріоритетні теми та повертаються до столиць для консультацій, – Подоляк

28 February 2022, 19:18

Перший раунд переговорів між Україною та Росією, яка напала на нашу країну, закінчений – сторони повертаються до своїх столиць.

Про це близько 18:30 год. повідомила «Українська правда» з посиланням на інформацію радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

«Українська та російська делегації провели сьогодні перший раунд переговорів, основною метою яких було сьогодні припинення вогню на території України та бойових дій. Сторони визначили низку пріоритетних тем, щодо яких намітилися певні рішення», – сказав радник голови Офісу президента.

Подоляк додав, що зараз сторони повертаються до своїх столиць для консультацій, «для того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації в логістичні рішення».

Він також додав, що сторони обговорили можливість проведення найближчим часом другого раунду переговорів, «на яких ці теми матимуть конкретну практику розвитку».


Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перемовини Подоляк війна Росія воєнний стан  
Матеріали по темі