Події

Іронія долі: бомби російських літаків, які вилетіли з території Білорусі, у Коростені вбили двох білорусів

10 March 2022, 15:04

Внаслідок обстрілу Коростеня в ніч з 9 на 10 березня загинула одна людина і двоє отримали опіки, несумісні з життям, фактично теж загинули. Серед загиблих – двоє громадян Білорусі.

Про це 10 березня повідомив мер Коростеня Володимир Москаленко.

«Ми з вами знаходимося на території колишнього молокозаводу, а зараз – бази UPG. В 00:00 годин почався дуже важкий обстріл території міста Коростеня і, зокрема, території, де ми з вами знаходимося. Результати обстрілу з літаків ви можете побачити: фактично зруйновані всі приміщення. На жаль, є загиблий, два чоловіка у лікарні з дуже значними опіками, які не сумісні з життям, тому фактично троє загиблих людей. Два з них – білоруси, які машинами стояли тут, попросилися на період, поки будуть виїжджати. І вони не знали, що якраз з білоруських аеродромів вилетять російські літаки і будуть бомбить місто Коростень. Також бомби попали на вулицю Полякової, це недалеко від цього місця, і на вулицю Кемського, 58, де знаходиться РЕМ», - сказав Володимир Москаленко.

Мер також повідомив, що з Коростеня виїхало вже 60-70% населення. Крім того, 9 березня відбулося підписання договору між Коростенем та французьким містом Бурж, яке буде надавати необхідну допомогу та прийматиме коростенських жінок та дітей.

Нагадаємо, за оперативною інформацією управління ДСНС у Житомирській області опівночі 10 березня у м. Коростень внаслідок авіаційного удару по території цілісного майнового комплексу сталося руйнування будівлі різного призначення та станції технічного обслуговування автомобілів: Внаслідок вибухів 1 особа загинула, дві травмовано.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 10 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 5 на 6 березня 2022 року ворог здійснив кілька авіаударів по житлових забудовах у містах Коростені та Овручі, в результаті обстрілів зруйновано кілька десятків приватних будинків. За першочерговою інформацією, було відомо загалом про орієнтовно 30 будинків – приблизно 15 в Овручі і стільки ж у Коростені. Зазначимо також, що серед цивільного населення є жертви і потерпілі. Так, удень 6 березня начальник Коростенської військової адміністрації Юрій Тарасюк розповів, що загинула одна людина, ще 5 дорослих та 1 дитина травмовані (відео тут). Відео та фото наслідків авіаудару по житловому сектору у Коростені та Овручі – тут.

Увечері 6 березня у результаті бомбардувань зазнали руйнувань міста Коростень, Малин та Овруч, зокрема у Коростені обстріляли центральну частину міста: зруйновано адміністративні будівлі, пошкоджено вікна та стіни у довколишніх оселях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Коростень обстріл білорус загиблий  
Матеріали по темі