ДОПОМОГА

В національному роумінгу тепер можна користуватись мобільним інтернетом

13 March 2022, 16:35

Українські мобільні оператори реалізували нову можливість в рамках національного роумінгу: відтепер, абоненти, які перебувають в гостьовій мобільній мережі в Україні, можуть користуватися і мобільним інтернетом на швидкості до 512 кб/с.

Про це йдеться у заявах, які 13 березня оприлюднили мобільні оператори.

«Абоненти, які перебувають в гостьовій мобільній мережі в Україні, можуть користуватися не лише голосовими дзвінками та SMS, а й мобільним 2G/3G інтернетом на базовій швидкості до 512 кбіт/с. Для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Якщо підключення до мережі іншого оператора не відбувається – необхідно здійснити ручні налаштування. Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану, яким ви користуєтесь», - повідомляє lifecell.

«Ми розуміємо, що наявність мобільного інтернету часто навіть важливіша за дзвінки. Тож залишаємося на зв'язку з близькими в режимі онлайн. Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плана вашого оператора. Звертаємо увагу на те, що підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Відтак, це може впливати на якість роботи деяких послуг. Просимо вибачення за можливі незручності», - наголошує Vodafone UA.

«Продовжуємо працювати над тим, щоб у наших клієнтів завжди був мобільний зв'язок. Відтепер, якщо у вашому місті тимчасово не працює мережа одного з мобільних операторів, ви можете підключитися до іншого та користуватися не лише дзвінками й SMS, а ще й мобільним інтернетом на швидкості до 512 Кбіт/с. Це можливо завдяки національному роумінгу, який Київстар розвиває з іншими мобільними оператори по всій країні. Наші абоненти можуть скористатись цією опцією здійснивши ручні налаштування на смартфоні», - нагадує Kyivstar.

Відключити автовибір мережі

на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор

на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі

Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи lifecell

Якщо зареєструватися не вдалось, треба спробувати ще раз або вибрати іншу мережу

Перевірити можливість використання мобільного інтернету – відправити повідомлення в месенджері.

Нагадаємо, 7 березня 2022 року мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell разом з Міністерством цифрової трансформації України, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку разом з Українською асоціацією операторів зв'язку «Телас» оголосили про запуск національного роумінгу в Україні. Українцям також надали інструкцію як не перевантажувати мобільні мережі, щоб залишатись постійно на зв’язку.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерстві цифрової трансформації розробили правила, які допоможуть вистояти під час інформаційної атаки окупантів. Центр протидії дезінформації та проєкт із медіаграмотності «Фільтр» пояснювали, які повідомлення не варто поширювати у воєнний час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна мобільний оператор роумінг зв'язок інтернет 
Матеріали по темі