Економіка

У період воєнного стану не буде санкцій за порушення вимог застосування РРО, - житомирські податківці

18 March 2022, 11:52

У період воєнного стану санкції за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не застосовуються.

Про це 17 березня повідомляє пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області.

«Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що Законом України від 03 березня 2022 року № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» внесено зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №265), а саме – розд. ІІ «Прикінцеві положення» доповнено новим п. 12. Згідно з цим пунктом тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону № 265 не застосовуються», - йдеться у повідомленні.

Податківці також надають телефони «гарячих ліній» для консультацій:


Нагадаємо, головне управління ДПС у Житомирській області зверталося до кожного платника податків та закликало усіх проявити свою громадянську свідомість і не здійснювати реалізацію товарів за завищеними цінами та не відмовляти в оплаті товарів або послуг банківською карткою.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПА воєнний стан РРО податкова бізнес  
Матеріали по темі