Економіка

В Україні почалась податкова реформа: закон опублікований і набрав чинності

18 March 2022, 19:05

Офіційно опубліковано Закон України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Про це 18 березня повідомляє Державна податкова служба України.

Законом на період воєнного стану передбачено, зокрема:

право на застосування спрощеної системи оподаткування 3 групи за ставкою 2% суб'єктами господарювання з річним доходом до 10 млрд грн та без обмеження чисельності працівників;

добровільну сплату єдиного податку платниками 1-2 груп.

Також удосконалено:

норми щодо звільнення від ПДВ у разі надання товарів на користь ЗСУ та територіальної оборони;

норми щодо відсутності коригувань з податку на прибуток за операціями з безоплатного надання товарів/коштів. Зокрема, додано заклади охорони здоров'я та сили цивільного захисту.

Цей Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Ознайомитись з текстом Закону можна за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/zakoni-ukraini/77303.html

Також Державна податкова служба інформує про зміни в частині оподаткування ПДВ, що запроваджуються у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо дії норм на період дії воєнного стану». Детальніше читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова реформа бізнес ФОП воєнний стан 
Матеріали по темі