Здоров'я

Лікарня в Житомирській області з перших днів війни рятувала поранених бійців, а зараз готова приймати постраждалих з Київщини

8 April 2022, 10:40

Лінія вогню відкотилася від кордонів Житомирщини, але відлуння запеклих боїв ще живе у стінах Брусилівської лікарні, яка стала одним з медичних форпостів цієї війни на Житомирщині.

Про це 7 квітня повідомив керівник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Лікарі, які не мали ніякого досвіду роботи з політравмами, осколковими та вогнепальними пораненнями впродовж місяця рятували життя наших поранених військових, волонтерів та інших мирних українців. Вони не обирали таку складну долю та таку велику відповідальність. Але Брусилів опинився за 20 кілометрів від селища де тривало жорстоке протистояння. Тож усіх поранених везли саме сюди. З 24 лютого й до сьогодні наші лікарі прооперували сотні пацієнтів з передової та постраждалих населених пунктів. Оперували надскладні випадки. Несподівано стало у нагоді обладнання для телемедицини, що закуповувалося для лікарень у мирний час. Перші консультації військових хірургів брусилівські лікарі отримували саме за допомого нього», - йдеться у повідомленні.

За словами медиків, 95% пацієнтів, яких доправили у лікарню, вдалося врятувати.

«Сьогодні за моїм дорученням перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко подякувала нашим медикам, які від початку війни рятували життя нашим пораненим бійцям та мирним мешканцям з Київщини, які потрапили під обстріли та ракетні удари. Цілодобово, не маючи часу на нормальний відпочинок, вони проводили по 20-30 операцій за добу. Бригади хірургів, медсестер, анестезіологів та іншого медичного персоналу працювали не покладаючи сил. За це їм величезна шана. Найближчим часом ми опрацюємо можливість, з нашими колегами з Київщини, приймати постраждалих зі зруйнованих містечок та селищ, тих, хто вижив під завалами. Адже багато медичних закладів зруйновано та понівечено. Тож вони не придатні для надання медичної допомоги. Саме тому ми готові запропонувати дружнє плече та надавати медичну допомогу тим пацієнтам з Київщини, які цього потребують», - наголосив керівник ОВА.

Нагадаємо, вдень 4 квітня керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 8 квітня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2022 року Житомирська обласна військова адміністрація анонсувала проведення аудиту блокпостів на дорогах області, щоб полегшити пересування транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна лікарня ОВА Брусилів  
Матеріали по темі