Економіка

Мінекономіки до 19 квітня збирає пропозиції щодо дерегуляції ведення бізнесу

11 April 2022, 13:47

Міністерство економіки збирає пропозиції щодо дерегуляції умов ведення бізнесу.

Про це 11 квітня повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Міністерство економіки України спільно з Державною регуляторною службою та Офісом з розвитку підприємництва та експорту ініціює підготовку дорожньої карти щодо вирішення критичних проблем бізнесу. Йдеться про оновлення Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадські організації та бізнес-асоціації можуть долучитися до напрацювання пропозицій.

«На час воєнного стану Уряд значно спростив умови для відкриття та подальшого ведення бізнесу. Щоб почати свою справу, тепер достатньо подати лише декларацію через ЦНАП або онлайн, зокрема, через додаток Дія. Також для бізнесу на час війни продовжено термін дії дозволів на підприємницьку діяльність. Ми й надалі готові оперативно реагувати на потреби бізнесу та здійснювати кроки, необхідні для його ефективної діяльності», – зауважив заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Пропозиції до Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності можна подати до 19 квітня на електронні адреси meconomy@me.gov.ua та vluferenko@me.gov.ua. У листі необхідно зазначити опис проблеми, що виникає, можливі шляхи вирішення, а також суб’єкт та сферу регулювання.

Нагадаємо, в Україні під час дії воєнного стану почалася податкова реформа: набув чинності закон України від 15 березня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес Мінекономіки дерегуляція  
Матеріали по темі