Влада

Мер Житомира пропонує змінити дату відзначення Дня космонавтики та звернувся з цією ініціативою до президента

12 April 2022, 13:45

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вважає, що в Україні необхідно офіційно змінити дату Дня космонавтики, який досі щороку відзначали 12 квітня. На думку мера Житомира, День космонавтики варто перенести на 12 січня – коли українці відзначають день народження відомого конструктора Сергія Корольова. З відповідною ініціативою міський голова звернувся до президента.

Про це Сергій Сухомлин 12 квітня повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Для нас День космонавтики — це День народження Сергія Павловича Корольова, 12 січня. Хочу звернутись до Президента України Володимира Зеленського та Офісу Президента України з проханням перенести свято Дня Космонавтики на дату народження Генія, нашого земляка», – йдеться у дописі.

У відеозверненні мер обґрунтував, чому варто змінити дату відзначення Дня космонавтики.

«Сьогодні День космонавтики. Сергій Павлович Корольов. Наш земляк, житомирянин, людина дуже сильна духом. Завдяки цій людині перша людина полетіла в космос. Але сьогодні, чесно кажучи, я не можу святкувати День космонавтики. Нам потрібна нова дата. І в нас багато тих людей, які зробили можливим запуск першого супутника, першого космонавта і багато чого іншого для того, щоб людство могло освоїти мирний космос. Тому давайте разом подумаємо. Я думаю, тут і державі потрібно прийняти рішення і все ж змінити цю дату, бо святкувати в один день з «рашкою» те, що зробили українці, – неправильно», – вважає Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, у своєму відеозверненні увечері 11 квітня міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що в новому навчальному році у Житомирі можуть скасувати набір учнів до класів з вивченням російської мови.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році в День космонавтики у Житомирі говорили про пошуки нового приміщення для музею та реставраційні роботи в будинку Сергія Корольова.

Що зберігають у сховищах житомирського музею космонавтики, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День космонавтики мер Сухомлин відеозвернення звернення  
Матеріали по темі