Місто

​Мер Житомира розповів про відправку допомоги Чернігову, прокоментував позицію щодо російської мови у школах і нагадав, що розслаблятися ще рано

12 April 2022, 21:53

У вечірньому відеозверненні 12 квітня мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про бажання іноземних міст стати побратимами Житомира, відправку гуманітарної допомоги на Чернігівщину, пояснив своє рішення щодо відмови від російської мови у школах, а також нагадав, що розслаблятися ще зарано.

«Добрий вечір, сильні люди вільного міста! Ще один спокійний день пройшов у нашому славному місті Житомирі, але розслаблятися рано, бо лукашенко з путіним сьогодні на фоні ракети, яка вже нікуди ніколи не полетить, бо банально в них нема імпортних комплектуючих, щоб запустити ракету, і всі космічні програми практично зупинені. Але сьогодні, в День космонавтики, вони на фоні цієї ракети робили заяви. Ми всі розуміємо, що путін не для того запросив лукашенка до себе, щоб відмітити і випити по сто грам за день космонавтики. Я думаю, що це десь чергова спроба вмовити диктатора лукашенка ввести свої війська в Україну. Тому розслаблятися поки що рано», - зазначив Сергій Сухомлин.

Мер розповів про наступні плани щодо відправки допомоги містам, звільненим від окупантів.

«Але продовжуємо працювати. Завтра в нас йде машина на славне місто Чернігів. Сьогодні спілкувався з містом, з головою адміністрації, з мерією Чернігова. У них банально немає солі. Знайшли тонну солі, багато інших продуктів харчування і завтра велика машина відправляється до Чернігова. Також відвезли в місто Славутич гуманітарну допомогу. Продовжуємо працювати», - розповів мер Житомира.

Також Сергій Сухомлин поінформував про велику кількість міст, які нещодавно виявили бажання стати містами-побратимами Житомира.

«Сьогодні було дуже багато контактів і це відбувається уже на протязі останніх тижнів. Багато європейських міст, міст Сполучених Штатів звернулися до Житомира з пропозиціями стати містами-побратимами. Розглядаємо, пишемо і, звичайно, в таких обставинах ми дуже дякуємо нашим європейським містам-побратимам – Плоцьку, Битому, Гдині, які 27 квітня на своїй сесії збираються проголосувати і затвердити побратимство з містом Житомиром. Є чеські, італійські, німецькі міста, зі Сполучених Штатів та інших країн світу, які хочуть спілкуватися з містом Житомиром. Це величезна підтримка і ми будемо з депутатами радитись і голосувати за це», - зазначив Сухомлин.

«В черговий раз спілкувався з людьми, які постраждали. Ось з 16-річний хлопець з Макарова, який проводжав дівчину додому уже під час окупації, їхав БТР і їх розстріляли. Дівчина загинула, а хлопець проходить лікування у нашій районній дитячій лікарні. Вже майже одужав. Дякую лікарям цієї лікарні, які все зробили, щоб хлопець одужав. Завтра він даватиме інтерв’ю іноземним і в тому числі британським ЗМІ, для того, щоб показати на увесь світ цей жах, який путінський режим робить в Україні», - розповів мер.

Сергій Сухомлин також прокоментував своє бажання, аби в Житомирі школярі більше не вивчали російську мову.

«Вчора в телеграм каналах росії показали, що мер Житомира запропонував відмовитися від російської мови. Мова – це можливість спілкування, можливість комунікації, для того, щоб людина могла щось отримати: знання, щось взяти для себе і своєї країни. Я думаю, що з тієї країни, нашого північного сусіда ми точно нічого не можемо отримати, ми набагато кращі. Тому краще будемо вивчати європейські мови, англійську мову, японську мову, мову нормальних і вільних країн», - повідомили мер.

Наостанок Сергій Сухомлин порадів увімкненому світлу на вулицях міста і побажав житомирянам спокійного вечора.

«Гарного усім вечора. Головне, спокійного вечора. Освітлення увімкнули і вже набагато краще їздити вулицями Житомира, коли в місті є світло. Усього найкращого та гарної ночі», - завершив своє відеозвернення мер.

Нагадаємо, 12 квітня мер Житомира запропонував змінити дату відзначення Дня космонавтики та звернувся з цією пропозицією до президента.

Як повідомляв Житомир.info, у своєму відеозверненні увечері 11 квітня міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що в новому навчальному році у Житомирі можуть скасувати набір учнів до класів з вивченням російської мови.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин мер звернення війна  
Матеріали по темі