Суспільство

Упродовж місяця на ринки Житомирської області через нітрати не допустили більш як 2,5 тонни ранніх овочів

5 May 2022, 10:40

Упродовж квітня лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які працюють на ринках Житомирської області, вибракували понад 2,5 тонни овочів, у яких вміст нітратів перевищував допустимі рівні.

Про це 4 травня повідомила пресслужба Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Протягом квітня 2022 року спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області за результатами досліджень виявлено та не допущено до реалізації 2567 кг продукції, що мала перевищення вмісту нітратів. Лідерами серед яких є редька, капуста та огірок. Також виявлено поодинокі випадки перевищень в буряках, картоплі, кабачках», – йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба звертає увагу, що кожен продавець на ринку повинен мати експертний висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, де зазначено рівень нітратів у овочах.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області радять купувати овочі та фрукти лише в місцях офіційної торгівлі, уникати стихійних ринків, де відсутній ветеринарно-санітарний контроль.

Поради щодо зменшення кількості нітратів в овочах під час приготування страв – тут

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2021 року в Житомирському обласному лабораторному центрі безкоштовно перевіряли овочі та фрукти на вміст нітратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: овочі ранні овочі зелень нітрати Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі