Суспільство

У Коростені «скинули» ще один комуністичний пам'ятник

18 May 2022, 14:20

Надвечір 17 травня у Коростені «скинули» ще один комуністичний пам'ятник – «Всеукраїнського страйку залізничників».

Про це повідомляє сайт «Коростень.today».

«У Коростені надвечір 17 травня був декомунізований та впав ще один пам'ятник - "Всеукраїнського страйку залізничників", - який у 2015 році був перейменований місцевою владою на - "залізничникам-коростенцям"», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрушити з місця ще одну «гілку комуністичної згадки», що знаходилася навпроти залізничного вокзалу, знову наважились активісти ГО «Молодь Північного Краю».

«ГО "Молодь Північного Краю", ГО "Спортивно-патріотичний клуб Іскоростень" та депутати міськради продовжують декомунізацію у місті Коростень. Все буде Україна», – написали активісти у соцмережі Facebook.

Відео з сайту «Коростень.today»

Нагадаємо, 7 травня представники ГО «Молодь Північного краю» демонтувати пам’ятник «Молоді ХХ століття», або пам’ятник комсомольцям, як його називали місцеві. Мер Коростеня Володимир Москаленко назвав знесення пам’ятника комсомольцям варварством і повідомив про відкриття кримінального провадження. А 13 травня у Коростені комунальники демонтували пам'ятники Щорсу та Островському, а також меморіальну дошку на честь Блiнкова.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2022 року пресслужба Бердичівської міської ради інформувала, що у Бердичеві демонтували обеліск учасникам громадянської війни, розташований біля Центрального універмагу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник демонтаж Коростень  
Матеріали по темі