Економіка

Потреби місцевих громад у продуктах харчування допомагає закривати Національна платформа продовольчої безпеки

24 May 2022, 17:12

Вже 50 військових адміністрацій та 410 міських й територіальних громад долучилися до Національної платформи продовольчої безпеки, за допомогою якої між учасниками відбувається обмін інформацією щодо наявних пропозицій та потреб у гуманітарних вантажах, продуктах харчування й інших необхідних товарах.

Про це 24 травня повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

«Загалом до платформи долучилися більше 4,1 тисяч користувачів. Наразі триває верифікація зареєстрованих підприємств (перевірка достовірності контактних осіб та робочих потужностей). На сьогоднішній день верифікацію пройшли майже 3 тисячі зареєстрованих підприємств, або більше 70%. Учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Так, серед нещодавніх бронювань – постачання гречаної крупи та макаронних виробів до Миколаївської області, борошна до Житомирської області, горохової крупи до Івано-Франківської області тощо», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію з використання платформи.

Довідково. Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, в березні Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Zernotorg створили сайт для пошуку регіональних постачальників товарів для продуктових мереж.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2022 року в ефірі національного телемарафону керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко запевнив, що в області завершується посівна і вдалося посіяти все заплановане, не дивлячись на проблеми з паливом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба продукти продовольство  
Матеріали по темі