Місто

Виконком затвердив нові тарифи на проїзд в громадському транспорті Житомира

3 August 2022, 14:41

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд в громадському транспорті: при розрахунку готівкою чи банківською картою в електротранспорті треба буде платити 10 грн, в міських автобусах – 14 грн.

Таке рішення ухвалили на засіданні 3 серпня 2022 року.

«Ми маємо на даний час вартість про їзду в електротранспорті в розмірі 6 грн по «Транспортній картці» та «Картці житомирянина», банківською картою і готівкою – 8 грн. На автобусних маршрутах у нас по «Транспортній картці» та «Картці житомирянина» - 8 грн, банківська карта та готівковий розрахунок – 10 грн, але ми знаємо, що на даний час у нас валідатори в автобусах не встановлені, тому все йде на рівні 10 гривень... За поданими розрахунками комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» собівартість (перевезення) одного платного пасажира складає 27 грн 40 коп., а затверджений тариф у нас 6 гривень (про 8 грн за готівку не згадали – ред.), різниця між собівартістю та затвердженим тарифом компенсується з бюджету Житомира. На автобусних маршрутах за розрахунками комунального підприємства та приватних перевізників середня собівартість складає 21 грн, а затверджений тариф 10 гривень. І чим більше ця різниця, тим більш суттєво це впливає на безпеку руху, якість надання послуг та технічний стан транспортних засобів», - сказав в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Олег Самарін.

Члени виконкому затвердили нові тарифи на проїзд, які почнуть діяти з 13 серпня. Наголошувалось, що вартість проїзних та транспортних карток залишається незмінною. Нижче – додаток затвердженого рішення міськвиконкому:

Мер Житомира пообіцяв, що в разі численних випадків «неробочих» валідаторів, неможливості розрахуватися в маршрутках «Транспортною картою» чи «Картою житомирянина», збере позачерговий виконком, який скасує нові тарифи.

Детальніше дивітьсяу сюжеті

Нагадаємо, на брифінгу 29 липня заступник мера Житомира Олександр Шевчук розповів про зростання ціни на проїзд у громадському транспорті, яке очікується з 13 серпня 2022 року. Цього ж дня міська рада оприлюднила відповідний проєкт рішення виконкому.

2 серпня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info мер Сергій Сухомлин говорив, що готівкова вартість проїзду може ще більше зрости, житомирянам значно вигідніше буде розраховуватися безготівково.

Як повідомляв Житомир.info, з 29 січня 2021 року в Житомирі діє такий тариф на проїзд у громадському транспорті: готівкова оплата в електротранспорті – 8 грн, в маршрутках – 10 грн, транспортною карткою було дешевше. За 2021 рік громадський транспорт Житомира перевіз 54,5 млн пасажирів, 66% яких обрали електротранспорт – тролейбуси та трамваї – і більшість з них були пільговиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт проїзд тариф  
Матеріали по темі