Місто

Нова обіцянка від водоканалу: тиск води у центральній частині Житомира нормалізується у другій декаді серпня

9 August 2022, 15:56

У другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію, а це дозволить нормалізувати тиск подачі води в центральній частині Житомира.

Про це 9 серпня повідомила пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал», публікуючи відповіді на найпоширеніші запитання, які надходять від споживачів.

«Щодня наші працівники опрацьовують десятки звернень від абонентів, які надходять нам через дистанційні сервіси: інтернет приймальню, месенджер, електронну пошту», – зазначають у водоканалі.

Тож комунальне підприємство підготувало відповіді на найбільш актуальні запитання цього тижня.

На якому етапі реконструкції магістральний трубопровід?

«Прокладено 1 км водопровідної мережі. Наразі демонтуємо 30 м старого залізобетонного трубопроводу, розробляємо основу для прокладання 30 м труби з поліетилену, з'єднуємо всі "гілки" новопрокладеного трубопроводу. Наступні етапи - влаштування бетонних опор, промивка трубопроводу та проведення гідравлічних випробувань».

Коли покращиться тиск подачі води у центральній частині міста?

«Після запуску новопрокладеного трубопроводу. Термін введення в експлуатацію – друга декада серпня».

Чим зумовлена затримка у прокладанні водогону?

«Перебіг робіт був ускладнений паливною кризою (травень-червень), унаслідок якої ми не могли вчасно і в достатньому обсязі заправити спецтехніку; відтермінуванням терміну виготовлення відводу для з'єднання новопрокладених "гілок" трубопроводу; складністю розробки траншеї у скельній породі».


Нагадаємо, від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня.

6 липня КП «Житомирводоканал» інформувало, що найближча головна ціль – прокласти та з’єднати 2 гілки по 150 м (одна зі склопластику, інша поліетиленова) і запевняло, що «зовсім скоро наша праця, а ваше терпіння буде винагороджене».

22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира, зазначивши, що «у серпні місяці підрядна організація планує завершити роботи на цій ділянці водогону та ввести новопрокладений трубопровід в експлуатацію, що дозволить нормалізувати тиск подачі води у мешканців центральної частини міста».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал тиск води  
Матеріали по темі