Місто

Теплокомуненерго очікує на спецтехніку від міжнародної організації, а борги житомирян за тепло складають 120 млн грн

15 August 2022, 14:13

Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради сподівається отримати допомогу від міжнародної організації. Очікується, що підприємству нададуть спецтехніку для проведення ремонтних робіт. Також керівництво комунального підприємства сподівається отримати пересувні котельні і генератори, які будуть працювати в екстрених умовах.

Про це йдеться в інтерв’ю з директором КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитром Рогожиним, яке пресслужба комунального підприємства опублікувала 15 серпня.

«Ми всі розуміємо, що зима може бути важкою через можливі перебої з газом або зниженням його тиску, електрикою, через можливе нанесення авіаударів. Тому завдання, яке стояло перед нами, — розробити план заходів для швидкого усунення наслідків таких ситуацій та максимально ефективно забезпечувати теплом ті заклади соціальної сфери, які будуть працювати під час опалювального сезону. Насамперед це школи та садочки, в яких є укриття, КП «Лікарня №1», КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка», перинатальний центр, обласна лікарня. Для того, щоб бути ефективними в таких умовах, нам потрібно бути забезпеченими спеціальною технікою. В рамках проєкту енергетичної безпеки ми звернулись до міжнародної організації USAID. І зараз очікуємо, що нам нададуть допомогу у вигляді аварійної машини, яка б могла проводити комплексно та автономно ремонтні роботи, екскаватора, поповнення аварійного запасу підприємства. Також сподіваємось отримати пересувні котельні та генератори, які будуть працювати в екстрених умовах, щоб не допустити розмерзання в системі», – зазначає Дмитро Рогожин.

Серед відповідей керівника теплокомуненерго є, зокрема, й інформація про борги населення за тепло.

«Було 150 млн грн, зараз залишилось 120 млн грн боргу, але це тільки по сезону, є ще попередні борги. У нас і так був збитковий тариф на 8%, зараз він збитковий на 20%. Це додаткове навантаження – 20 млн грн за сезон, 60 млн грн нам виділяє місто на зарплату. Відповідно до Меморандуму щодо непідвищення тарифів на тепло, вартість за опалення ми збільшувати не будемо. І це дуже критична ситуація для підприємства і для міста. Я дуже сподіваюсь на те, що житомиряни зрозуміють, що питання погашення боргів — це питання збереження опалювальної системи міста. Житомир не в зоні активних бойових дій, але у нас тут свої важливі завдання. Умови, в яких ми опинились, б'ють по підприємству. Бюджет міста не гумовий, щоб підтримувати комунальну інфраструктуру. І наш вклад в перемогу – це зберегти нашу інфраструктуру, важливо, щоб житомиряни це усвідомили та почали активніше закривати борги», – зазначив Дмитро Рогожин.

Про те, коли розпочнеться опалювальний сезон 2022/2023, скільки градусів буде у квартирах житомирян, альтернативні види опалення та роботу в надзвичайних ситуаціях, дивіться у відеосюжеті за 1 серпня 2022 року.

Прогнози щодо опалювального сезону 2022/2023 також у програмі «Діалоги» на Житомир.info з міським головою Сергієм Сухомлиним

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго ЖТКЕ опалювальний сезон Рогожин  
Матеріали по темі