Влада

Зеленський скасував осінній призов та відтермінував демобілізацію

1 October 2022, 11:15

Президент України Володимир Зеленський офіційно скасував осінній призов на строкову військову службу, який мав проводитись у жовтні-грудні 2022 року.

Відповідний указ (№678/2022) президент підписав 30 вересня 2022 року.

Згідно з документом, пункти про демобілізацію, яка була запланована на жовтень-грудень, доповнили змінами. Так, зазначається, що військовослужбовці-строковики, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнятимуть у запас у жовтні-грудні 2022 року, але не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації (виділені зміни внесені указом).

Зауважимо, що зазначені зміни внесені в підписаний 30 грудня 2021 року указ президента, у якому визначаються терміни проведення щорічних чергових призовів громадян України на строкову військову службу, звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили строки такої служби, та порядок виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням чергових призовів у 2022 році.

Нагадаємо, указом від 11 квітня 2022 року президент України Володимир Зеленський офіційно скасував весняний призов, який мав проводитись у квітні-червні 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президент призов ЗСУ демобілізація військовий строкова служба указ  
Матеріали по темі