Політика

Народний депутат Арсеній Пушкаренко про ухвалення Держбюджету на 2023: Це бюджет Перемоги

4 November 2022, 14:55

Верховна Рада України 3 листопада ухвалила Держбюджет-2023.

Народний депутат з фракції «Слуга народу», член Комітету з питань бюджету Арсеній Пушкаренко наголосив, що широкомасштабне вторгнення внесло свої корективи у підготовку Державного бюджету на наступний рік.

У пріоритеті:

Захист територіальної цілісності та суверенітету України. Держбюджет-2023 – це бюджет Перемоги, саме тому на Збройні сили України закладено 50% усіх видатків.

Забезпечення соціальних виплат і пенсій. Хочу наголосити: всі гарантовані державою видатки в бюджеті передбачені та будуть виплачені!

Відновлення об’єктів інфраструктури, знищених чи пошкоджених ворогом. У Держбюджеті передбачені кошти на відбудову. Багато людей втратили житло – і їм немає де перезимувати. Багато шкіл зруйновано російськими ракетами – і дітям немає де навчатися. Ми повинні відбудувати все, що знищив ворог!

«За всі роки незалежності не було ідеального бюджету, прийнятого Верховною Радою, але ми сьогодні воююча країна, багато викликів. Завдяки Збройним Силам України сьогодні Верховна Рада ІХ скликання може в незалежній Україні, в суверенній державі приймати бюджет на 2023 рік. Тому не повинно взагалі бути дискусій про те, скільки в цьому бюджеті витрачається на Збройні Сили України. Скільки треба для перемоги – стільки і будемо витрачати! І невипадково це – бюджет перемоги, бо його половина йде на ЗСУ», - наголосив Арсеній Пушкаренко.

Народний депутат також подякував Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Комітету ВРУ з питань бюджету за збалансований Держбюджет-2023, а колегам-депутатам – за його підтримку.

Пресслужба народного депутата Арсенія Пушкаренка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: держбюджет Пушкаренко нардеп бюджет 
Матеріали по темі