Влада

В Житомирській облраді найбільші зарплати були на початку року, заступники голови частину коштів перераховували БФ

2 December 2022, 11:30

Керівники Житомирської обласної ради найбільші зарплати отримували в лютому та квітні 2022 року, до серпня зарплати виплачували також мобілізованим голові облради Володимиру Федоренку та його першому заступнику Олегу Дзюбенку.

Така інформація міститься у відповіді облради на інформаційний запит, яка надійшла ввечері 1 грудня. Нагадаємо, 23 листопада Житомир.info направив інформаційні запити в обласну раду і обласну військову (державну) адміністрацію щодо надання інформації про зарплати керівників ОВА та облради і структурних підрозділів за десять місяців 2022 року.

Голова обласної ради Володимир Федоренко та його перший заступник Олег Дзюбенко в квітні цього року були увільнені від виконання службових обов’язків у зв’язку з призовом на військову службу з 27 квітня та з 20 квітня, відповідно. З травня їм обласна рада виплачувала зарплату без премій, а 19 липня 2022 року набули чинності зміни до законодавства, де в ч. 3 ст. 119 КЗпП слова «зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток» замінено на слова «зберігаються місце роботи і посада», і виплати припинили.


«При цьому повідомляємо, що частину заробітної плати та середнього заробітку, на час проходження військової служби першого заступника голови Житомирської обласної ради Дзюбенка О.М. в сумі 94 082,00 грн було перераховано на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України та БО «Фонд Малинщина», відповідно до його письмових заяв», - інформує обласна рада.

Зараз в.о. голови обласної ради є заступник голови Володимир Ширма, найбільші нарахування були в квітні (71, 4 тис. грн) та в серпні (121,2 тис. грн, очевидно з «відпускними»). Він, як і Олег Дзюбенко, перераховував частину заробітку на допомогу ЗСУ і в благодійний фонд дружини голови облради Володимира Федоренка.

«Частину заробітної плати за квітень 2022 року та суми премій з червня 2022 року заступника голови Житомирської обласної ради Ширми В.В. в сумі 99 949,98 грн було перераховано на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України та БО «Благодійний фонд «Чисте Полісся», відповідно до його письмових заяв», - зазначається у відповіді на інформаційний запит.


З отриманої інформації видно, що найбільші нараховані зарплати в керівництві обласної ради були в лютому та квітні, зараз щомісячні нарахування у начальників структурних підрозділів обласної ради на рівні 30 тис. грн, у працівників патронатної служби (радники та помічники) – близько 15 тис. грн, що майже втричі менші, ніж в патронатній службі голови ОВА.



Обласна рада наголошує, що із загальної суми нарахованої заробітної плати утримується податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18% та військовий збір у розмірі 1,5%.

Нагадаємо, в Житомирській ОДА зарплати голови та його заступників після повномасштабного російського вторгнення зросли і зараз щомісячні нарахування становлять 80-90 тис. грн.

Далі буде...

Як повідомляв Житомир.info, в оприлюдненому в липні інфляційному звіті Національного банку України зазначалося, що загалом номінальні зарплати у 2022 році скоротяться на 12%, а в реальному вимірі – на 27%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інформаційний запит облрада зарплата премія Ширма Дзюбенко Федоренко  
Матеріали по темі