Здоров'я

У Бердичеві через вживання води з колодязя отруїлося немовля

12 December 2022, 13:28

У місті Бердичів Житомирської області немовля отруїлося водою з колодязя через високий уміст нітратів.

Про це 11 грудня повідомив сайт «РІО Бердичів» з посиланням на інформацію Бердичівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

«На території м. Бердичева зареєстровано випадок метгемоглобінемії у дитини віком 2 місяці. Причиною захворювання стало потрапляння токсичної речовини (нітратів) в організм дитини, внаслідок використання води з колодязя з підвищеним вмістом нітратів для приготування дитячих сумішей», – йдеться у повідомленні.

Завідувач відділу профілактики неінфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Березовський у коментарі Житомир.info 12 грудня зазначив, що дитина вже виписана з лікарні.

«Дитина перебувала на лікуванні в обласній дитячій лікарні. 6 грудня вона була виписана з медичного закладу. Наші працівники виїжджати на місце проживання цієї сім’ї, брали на аналіз воду з колодязя, яким користується сім’я. І дійсно виявили, що вміст нітратів у воді перевищує допустимі рівні у декілька разів. Тому, ймовірно, захворювання пов’язане з вживанням цієї води. З батьками провели роз’яснювальну роботу, зокрема, наголосили, що для харчування немовлят необхідно використовувати лише спеціальну бутельовану воду», – розповів Сергій Березовський.

Зі слів завідувача відділу профілактики неінфекційних захворювань, це вже сьомий подібний випадок в області цього року.

Нагадаємо, з початку року й станом на 16 серпня 2022 року в кількох громадах Житомирської області зареєстрували 5 випадків отруєння немовлят. В обласному центрі контролю та профілактики хвороб припускають, що отруєння спричинила вода з нітратами.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2022 року пресслужба Житомирського ОЦКПХ інформувала, що у Житомирі досліджували воду в криницях, каптажах та колонках, найбільше відхилень від норми виявили у криничній воді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колодязь криниця Бердичів нітрати Березовський ОЛЦ  
Матеріали по темі