Місто

«Житомиртеплокомуненерго» наприкінці січня отримає модульні котельні, які купили три місяці тому

31 January 2023, 13:03

До Житомира привезли першу модульну котельню потужність 0,7 МВт.

Про це 25 січня повідомила пресслужба комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго».

Встановили котельню на території «Житомиртеплокомуненерго», вона працюватиме на щепі або пелетах, у випадку надзвичайної ситуації котельню перевезуть до лікарні чи школи і підключать до мережі теплопостачання закладу.

«У бункер подається щепа або пелети. Є передтопок, камера, де воно горить і розгорається. Сюди подається гаряче повітря з полум’ям. Є також котел, насосна група. Мережеві насоси працюють, коли котельня стоїть в автономному режимі. Є розширювальний бак, хімводопідготовка і лічильник теплової енергії», – розповів технічний директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Петро Сергійчук в коментарі «Суспільному».

У випадку надзвичайної ситуації котельня спроможна опалювати приміщення до 8 тис. кв.м.

«Якщо не потрібно буде, то ми її поставимо на наші квартальні котельні, і вона працюватиме як додаткове альтернативне джерело тепла», – каже Петро Сергійчук.

Котельню виготовили на одному з підприємств Черкаської області. Працюватиме обігрівальна станція в автономному режимі. Процес контролюватиме один оператор. Довжина установки – 10 метрів, ширина – 3 метри, висота – 3,6 метра, вага – 15 тонн. Вартість – 4 млн 750 тис. грн. Придбали котельню за гроші міського бюджету.

Упродовж тижня виробники планували привезти до Житомира ще одну модульну котельню.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» без тендеру уклало договір на закупівлю двох модульних котелень з київським ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго»: за 11 млн 4 тис. грн фірма має доставити дві котельні теплопродуктивністю 1,8 МВт та 0,7 МВт, вид палива – тріска деревини (пелети).

Як повідомляв Житомир.info, КП «Житомиртеплокомуненерго» 17 січня 2023 року прозвітувало про укладену угоду на 16,4 млн грн з ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго» на реконструкцію районної котельні РК-10 шляхом встановлення термодинамічної установки органічного циклу Ренкіна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго котельня ЖТКЕ 
Матеріали по темі