Місто

У Житомирі запрацював новий комунальний автобусний маршрут №2: думки водіїв та пасажирів

7 February 2023, 15:58

Допоки трамваї стоять на простої через дефіцит електроенергії, у Житомирі запустили новий комунальний автобусний маршрут №2. Він частково дублює рух трамвая від майдану Перемоги до М’ясокомбінату. У перший робочий день, 7 лютого, на маршрут виїхали сім з восьми комунальних автобусів. За словами водіїв, допоки їздять з майже порожнім салоном. Втім сподіваються, що ситуація згодом покращиться.

«З 6-ї ранку і ще людей немає, бо люди не знають іще за цей маршрут, але з часом, думаю, все буде чудово», - каже водій автобуса Віталій.

«Хто знає, то вже першими вийшли на зупинки, а багатьом зупиняєшся і розказуєш, то вже будуть і сусіди знати, і всі будуть знати», - розповідає водій автобуса Анатолій.

Тож, водіям доводиться не тільки кермувати, а ще й інформувати пасажирів.

Пані Любов зізнається, про запуск нового маршруту чула й ба більше - дуже чекала.

«Я вже не могла дочекатись, весь час дивилась новини, коли вже. Було дуже незручно, доводилось від заправки дуже далеко йти. Тому, я сьогодні така вже щаслива, мені цей маршрут підходить, а то зовсім незручно було, але на роботу потрібно було добиратись»

Натомість пан Ігор нарікає на недоліки у схемі руху комунального автобуса.

«Виключена ділянка дороги від Вітрука, де ботанічний сад, Шевченка, як звідти дістатися. А тут є можливість і на тролейбусі, і на автобусі. На мою думку, не можна було виключати ділянку дороги і пускати цей автобус дійсно по руху трамвая»

Незручності від відсутності альтернативи трамвайного маршруту відчула і молода матуся Тетяна.

«Трамваєм користувалась кожного дня, бо воджу дитину в садочок. Без трамвая було дуже важко добиратися. Я живу на Параджанова, а там ходить або трамвай, або одна маршрутка. Звичайно, ціна відрізняється, автобус дорожчий, але комфортніше».

Називає автобуси комфортними і водій Анатолій. Однак додає, наскільки довго вони пробудуть у такому стані залежить як водіїв, так і від пасажирів.

«Гарні автобуси, набагато комфортніші. Подивіться на його стан. При віці 15 - 17 років, як вони виглядають. Не скажеш, що вони так довго експлуатуються. Від пасажира залежить, що робиться у салоні - салон чистенький. Тому, якщо наші люди будуть ставитись добре і ми зі свого боку, то ці автобуси іще їздитимуть і їздитимуть».

З огляду на те, що автобуси великої місткості, вони габаритні й незрозумілим лишалось, як вони проїжджатимуть ділянки маршруту з одностороннім рухом по вул. Хлібній та Небесної сотні, де обабіч припарковані автівки. І тут водіям, у прямому значенні, доводиться вирулювати. Тому останні кажуть: з організацією руху у цьому напрямку будуть допомагати поліцейські.

«Казали, що на Хлібній поліція розчистить дорогу і зробить жовту смугу, як на Театральній. От і все», - підсумовує водій автобуса Віталій.

Нагадаємо, вже від 7 лютого, у Житомирі збиралися запустити новий автобусний маршрут №2, який має дублювати рух трамвая: таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні 6 лютого.

Схема руху автобусного маршруту

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою. 21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус трамвай транспорт новий маршрут 
Матеріали по темі