Події

НАБУ і САП завершили розслідування щодо екскерівників Житомирського бронетанкового заводу, підозрюваних у розкраданні майна

8 February 2023, 20:59

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо розкрадання майна Житомирського бронетанкового заводу із завданням збитків державі на 4,5 млн грн.

Про це 8 лютого повідомило Національне антикорупційне бюро України.

«8 лютого 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишніх директора та заступника директора Житомирського бронетанкового заводу у розтраті майна на понад 4,5 млн грн. Дії осіб кваліфікували за ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили із мобілізаційного резерву та розпорядилися ними на власний розсуд.

Наприкінці листопада 2022 року НАБУ та САП спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань Національної поліції в Житомирській області повідомили про підозру експосадовцям.

Застереження НАБУ. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Скриншот із сайту НАБУ

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо службових осіб державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод», які привласнили 20 двигунів мобілізаційного резерву вартістю 6,8 млн грн та передали їх комерційній структурі, розпочали в січні 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, до лютого 2015 року директором «Житомирський бронетанковий завод» був Сергій Бутенко, у липні 2015 року директором підприємства призначили Олексія Бабіча.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод НАБУ САП розтрата майна двигун ЖБТЗ  
Матеріали по темі