Місто

КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» ліквідовують, щоб розширити надання послуг, - заступниця мера Житомира

23 February 2023, 09:55

Депутати проголосували за припинення комунального підприємства «Дитяча стоматологічна поліклініка» шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека».

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради 23 лютого 2023 року.

«Прийняти рішення про приєднання дитячої стоматполіклініки до дитячої лікарні імені В.Й. Башека треба для того, щоб зберегти пакет послуг і навіть розширити їх. Стоматологічне відділення буде фізично знаходитись на майдані Перемоги, 11, там, де воно і знаходиться, але ми хочемо також в перспективі відкрити ліжка в хірургічному відділенні дитячої лікарні, щоб надавати стоматологічну допомогу із загальним знеболенням тим дітям, які це потребують. Також плануємо впроваджувати стоматологічні кабінети по наших філіалах дитячої лікарні», - пояснила перед голосуванням Марія Місюрова.

Заступниця мера зазначала, що на сьогодні в дитячій стоматологічній поліклініці працює 64 людини.

«Весь медичний персонал – стоматологи, зубні лікарі, медичні сестри – буде переведений в дитячу лікарню. Сім людей, переважно адміністративно-господарський персонал, будуть скорочені», - сказала Марія Місюрова.

Вона уточнила, що приміщення на майдані Перемоги, 11 буде передане на баланс дитячої лікарні.

Нагадаємо, 25 січня на сайті міської ради був оприлюднений проєкт рішення сесії щодо припинення юридичної особи – комунальне підприємство «Дитяча стоматологічна поліклініка» Житомирської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради. Перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що дитячу стоматполіклініку приєднують до дитячої лікарні для забезпечення подальшого фінансування установи, буде ліквідоване лише комунальне підприємство, а не сама поліклініка.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Житомирського міськвиконкому в серпні 2019 року говорили про те, що будівля потребує значних коштів для ремонту і стоматполіклініку можуть «переселити» на проспект Миру: забудовник багатоповерхівки, яка на той час будувалася на початку проспекту Миру, обіцяв передати приміщення на першому поверсі під дитячу стоматологічну поліклініку. В лютому 2021 року директор КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» Дмитро Школа розповідав, що заклад має проблеми з фінансування наданих послуг від НСЗУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада стоматполіклініка дитяча стоматологія КП ліквідація Місюрова 
Матеріали по темі