Місто

У Житомирі до Великодня організують заходи на Михайлівській: фотозони, майстер-класи та молебень

4 April 2023, 12:17

Управління культури з нагоди Великодня планує провести тематичні заходи для житомирян на вулиці Михайлівській.

Проєкт рішення виконкому «Про вітання з Великоднем мешканців Житомирської міської територіальної громади в умовах воєнного стану» 3 квітня оприлюднили на сайті міської ради.

«Організувати в період з 05 по 16 квітня 2023 року вітання з Великоднем мешканців Житомирської міської територіальної громади в умовах воєнного стану. В рамках організації привітань зобов’язати управління культури міської ради, управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради на базі підвідомчих закладів забезпечити проведення майстеркласів, тематичне декорування інтер’єрів закладів, тематичні виставки картин», - йдеться у проєкті рішення.

Також управління культури має забезпечити на вулиці Михайлівська:

розміщення тематичних фотозон та фотолокацій 9 та 13-16 квітня 2023 року;

проведення 16 квітня 2023 року з 12.00 до 16.00 години тематичних майстеркласів з виготовлення патріотичного пасхального яйця «Серце України», пасхальних символів з орігамі, акварельного живопису, патріотичного аквагриму для дітей, книжкового HUBу, інструктажу з техніки безпеки для дітей «Коли зникає світло…».

У додатку розписані заходи на 16 квітня:


Нагадаємо, перед Великоднем, який в 2022 році припадав на 24 квітня, Житомир вирішили трохи прикрасити до Великодня: декоративні металеві яйця-клумби розмістили на Новому бульварі, також була фотозона, яку розкритикували в соцмережах. Через комендантську годину містян на нічних богослужіннях не було, а 23 квітня, напередодні Великодня, житомиряни освячували святкові кошики.

Як повідомляв Житомир.info, начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій розповідала, що на усі великодні декорації 2021 року витратили близько 70 тисяч гривень. Зокрема, за декоративні яйця, якими до Великодня прикрасили пішохідну Михайлівську, заплатили майже 50 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень управління культури Пасха фотозона Михайлівська 
Матеріали по темі