Влада

Великодній обмін: з російського полону повернули ще 130 українських військових

16 April 2023, 11:10

З російського полону повернулися ще 130 українських захисників.

Про це близько 10-ї години 16 квітня у Telegram повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ…Рядові і сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках. Наші люди повертаються додому», – написав Єрмак.

Він наголосив, що квінтесенцією Великодня є надія. «Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них».

Нагадаємо, 3 квітня 2023 року Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими інформував, що додому з полону повернулося 12 українців. Серед них п’ятеро важкопоранених.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2022 року відбувся черговий обмін полоненими. 64 воїни ЗСУ, які воювали на Донецькому та Луганському напрямках, зокрема брали участь в обороні міста Бахмут, повернулися додому. Серед захисників були і військові із Житомирської області: Володимир Тисячний – житель Дубрівської громади та Ярослав Шкадь - житель Ярунської громади і вони обоє вважалися безвісти зниклими тривалий час. Також, за інформацією Суспільного, серед звільнених військовополонених є і житель Баранівки, дані про якого не розголошувалися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полонений полон Єрмак повернення ОП  
Матеріали по темі