Події

У Бердичеві поліція вилучила в чоловіка 2500 пачок безакцизних цигарок, які той отримав поштою

26 April 2023, 09:29

24 квітня оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу в одному із поштових відділень міста затримали чоловіка. Він щойно отримав відправлення із безакцизним товаром.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

Працівники слідчо-оперативної групи вилучили блоки цигарок та задокументували інші обставини правопорушення.

«Усі заходи проводились у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ККУ, та під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури», – йдеться у повідомленні.

Також нині поліцейські встановлюють канали постачання та реалізації контрафактних товарів на територію району.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2023 року ювенальна превенція Житомирської області повідомляла, що у Бердичеві жінка у власному обійсті продавала нелегальні цигарки та спиртні напої неповнолітнім. У жінки, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець, вилучили 520 цигарок без марок акцизного податку. 8 лютого ювенальна превенція інформувала, що підприємицю з Бердичева, яка продавала нелегальні цигарки й алкоголь дітям, оштрафували на 13,6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сигарети цигарки безакцизний товар акциз конфіскація  
Матеріали по темі