Місто

У Міноборони просять передати в комунальну власність земельну ділянку в Житомирі, щоб відбудувати зруйнований росією будинок

27 April 2023, 12:24

Житомирська обласна рада проголосувала за звернення до Міністерства оборони України щодо передачі земельної ділянки на Корбутівці з державної у комунальну власність.

Рішення ухвалили на черговій сесії обласної ради 27 квітня.

В оприлюдненому на сайті облради проєкті рішення сесії зазначалося, що він підготовлений після розгляду звернення голови депутатської фракції політичної партії «Сила і Честь» Володимира Кропивницького.

«08 березня 2022 року багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: м. Житомир, по вул. Чумацький Шлях, 2, зазнав ракетного авіаудару, нанесеного окупаційними силами російської федерації, внаслідок чого був повністю зруйнований та непридатний для проживання. Шістдесят родин, які проживали у цьому будинку більше двадцяти років, залишились не тільки без даху над головою, а й без майна, яке повністю знищене. Більшість мешканців будинку є учасниками АТО, інвалідами II і III груп, однак вони і сьогодні продовжують захищати країну у різних підрозділах Збройних Сил України. Мешканці зруйнованого будинку вимушені винаймати житло у різних частинах міста. На загальних зборах співмешканців було обрано ініціативну групу, яка від імені мешканців звертається до місцевих органів влади, Міністерства оборони України щодо сприяння у вирішенні питання відбудови багатоквартирного будинку та передачі земельної ділянки з державної у комунальну власність. Але відповідь з Міністерства оборони України так і не надходила. У листопаді 2022 року було створено ОСББ «Чумацький Шлях 2» та обрано голову правління. Прийняття відповідного проєкту рішення щодо передачі земельної ділянки сприятиме захисту права власності та інших речових прав на майно, які порушено внаслідок збройної агресії російської федерації. У разі передачі з державної у комунальну власність, вказане майно може бути ефективно використане співвласниками багатоквартирного будинку для відбудови та покращення благоустрою території», - йдеться у зверненні.

Після завершення сесії депутат Володимир Кропивницький пояснив, що у разі позитивного рішення Міноборони на місця зруйнованого будинку можна звести нову багатоповерхівку.

«Якщо Міноборони нас почує і передасть земельну ділянку в комунальну власність міста, то місто зможе виділяти кошти, можна почати проєктні роботи, отримувати фінансування. Там можливо відбудувати більший будинок, не тільки для потреб місцевих мешканців, військових у нас вистачає, на жаль, є й загиблі. Я впевнений, що там виросте гарний будинок, який задовольнить потреби і постраждалих, і всіх військовослужбовців», - сказав Володимир Кропивницький.

Нагадаємо, на Корбутівці у Житомирі 2 червня 2022 року розпочалися роботи з демонтажу будинку, який був зруйнований внаслідок російських обстрілів у березні, мешканці обурювалися, що їх не попередили про початок робіт.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 8 березня окупанти завдали ракетного удару по гуртожитку на Корбутівці в Житомирі. 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.

Фоторепортаж про руйнування гуртожитку та роботу рятувальників 9 березня дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення Кропивницький МО земля Корбутівка гуртожиток житло руйнування 
Матеріали по темі