Економіка

Майно коростишівського заводу «Реммашторф» за 4 млн грн купує київська фірма, створена минулого року

2 May 2023, 12:03

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях провело аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства Коростишівський завод «Реммашторф».

На торгах, які проходили 14 квітня 2023 року, було п’ятеро учасників, під час аукціону стартова ціна 1 млн 727 грн збільшилася в чотири рази.

«Комплекс будівель та споруд переважно виробничого та складського призначення перебуває в незадовільному стані та потребує капітального ремонту (фізичний знос 95%). Загальний обсяг доходів від надання послуг за 2022 рік становить 924,3 тис.грн. До всіх будівель підведено електропостачання. Вода постачається із свердловини. Газопостачальна система підведена, але не використовується. Каналізаційна система знаходиться в непридатному стані. Система опалення відсутня. Кадастровий номер земельної ділянки (6.22 га) та обмеження у використанні відсутні. ВІдомості про земельну ділянку не внесено до Державного земельного кадастру. Земельна ділянка використовується для потреб підприємства. Наявність обтяжень – арешт нерухомого майна», - йдеться в описі активів.

За результатами аукціону переможна пропозиція була у київського ТОВ «Сешвілс Ектів» - 4 млн 200 тис. 807,77 грн, що на 9,77 грн більше, ніж у коростишівського ФОП Будков Петро Володимирович – 4 млн 200 тис. 798 грн.

Протоколом від 21 квітня 2023 року ТОВ «Сешвілс Ектів» визнано переможцем торгів, договір про продаж об’єкта станом на 2 травня не оприлюднений.

ТОВ «Сешвілс Ектів» зареєстроване в Києві 15 вересня 2022 року, засновником фірми був Третяк Віталій Валентинович з м.Ірпінь, статутний капітал станови 500 грн, а основний вид діяльності – комп'ютерне програмування. За даними аналітичного порталу YouControl, 12 квітня 2023 року власником ТОВ вже був Москович Віталій Олексійович з Черкаської області, статутний капітал збільшився до 8 млн грн, а основний вид діяльності змінився на «надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна». Віталій Москович є співвласником ТОВ «БК Київ-М-Буд» та директором кількох будівельних компаній.

Нагадаємо, 14 квітня Фонд держмайна виставив на аукціон єдиний майновий комплекс державного підприємства «Коростишівський спиртовий комбінат» зі стартовою ціною 3 млн 183 тис. 913 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів, які вже багато років не працюють і мають мільйонні борги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація ФДМУ аукціон майновий комплекс Реммашторф Коростишів ЄМК 
Матеріали по темі