Суспільство

До Житомирської області прибули ще понад два десятки переселенців із Донеччини

30 May 2023, 09:28

Сьогодні ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом на Житомирщину.

Про це 29 травня повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду “Карітас Бердичів УГКЦ”. 14 внутрішньо переміщених осіб розселили на території Ярунської громади Звягельського району, решта вирішили оселитися самостійно. Загалом на сьогодні за період з 19 квітня прихисток на території Житомирської області вже знайшли 315 переселенців, у тому числі 98 дітей. Продовжуємо приймати людей, які стали заручниками війни», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 25 травня до міста Бердичів прибув десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій, яким приїхало 21 житель з Донеччини, з яких 11 – діти.

За інформацією ОВА, станом на 24 травня в Житомирській області проживало 64 779 внутрішньо переміщених осіб, серед них 18 тисяч дітей. Найбільше з Донецької області – понад 9 500 осіб.

А 21 травня до Бердичева прибув дев’ятий потяг з Донецької області із 18 евакуйованими, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

Як на бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини, дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі