Економіка

Фонд держмайна знайшов покупця на недобудований цех Малинської паперової фабрики, знизивши ціну на 50%

1 June 2023, 13:06

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях з другої спроби провело аукціон з продажу об'єкта незавершеного будівництва – будівлі цеху по виготовленню захищеного паперу у Малині.

Вперше цю недобудову виставили на аукціон 29 квітня цього року.

«Об'єкт незавершеного будівництва - Будівля цеху по виготовленню захищеного паперу (відділення переробки паперу і розпуску целюлози блок №2) за адресою: Житомирська обл., Коростенський р-н, м. Малин, вул. Приходька, 62-б. Балансоутримувач – Банкетно-монетний двір Національного банку України. Будівництво об’єкта незавершеного будівництва здійснювалося в період 1994-1996 роки. Об’єкт розташований поруч з ПАТ «Малинська паперова фабрика - Вайдманн». Загальна площа 6186,4 кв.м, кількість поверхів – три; фундамент – з/бетонні блоки; стіни, перегородки, перекриття – з/бетонні плити; підлога – бетон; покрівля – руберойд; комунікації та інженерні мережі відсутні. Рівень будівельної готовності: 81,8%. Площа земельної ділянки 1,4260 га», - йдеться в описі лота.

Стартова ціна становила 2 млн 202 тис. 434,37 грн. Торги були заплановані на 19 травня 2023 року, але не відбулися через відсутність заявок.

Об’єкт знову виставили на аукціон, знизивши ціну на 50% - до 1 млн 101 тис. 217,19 грн.

На торги, які проходили 29 травня, заявки подали двоє учасників: ТОВ «Міжнародний центр "Століття"» з початковою пропозицією 1 млн 250 тис. грн та ТОВ «Логістична компанія Сам» з пропозицією 1 млн 101 тис. 220 грн. За результатами трьох раундів аукціону переможцем стало ТОВ «Міжнародний центр "Століття"» з пропозицією 1 млн 800 тис. 001 грн, що на гривню більше, ніж у конкурента. Станом на ранок 1 червня очікується опублікування протоколу торгів.

ТОВ «Міжнародний центр "Століття"» зареєстроване в селі Гутянське Малинського району Житомирської області в 2009 році, статутний капітал – 4 млн 60 тис. 500 грн, основний вид діяльності – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Власником фірми є громадянин Китаю Дуан Сяо Пен, який зареєстрований в Україні та проживає у Києві.

Нагадаємо, 5 травня цього року ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» стало переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Коростишівський спиртовий комбінат», запропонувавши 20 млн 777 тис. 778 грн, що в 6,5 раза більше від стартової ціни ЄМК.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2023 року об'єкт незавершеного будівництва – клуб в селі Облітки Потіївської сільської територіальної громади Житомирського району з будівельною готовністю 30% Фонд держмайна продав на аукціоні за 37,1 тис. грн при балансовій вартості об’єкта 1,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація ФДМУ аукціон паперова фабрика цех Малин 
Матеріали по темі