Економіка

Фонд держмайна продав недобудований клуб в Житомирській області дешевше вартості цегли

28 February 2023, 12:35

Об'єкт незавершеного будівництва – клуб в селі Облітки Потіївської сільської територіальної громади Житомирського району продали на аукціоні за 37,1 тис. грн при балансовій вартості об’єкта 1,4 мільйона гривень.

Аукціон проводило Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях.

Вперше недобудований клуб виставили на торги 13 січня 2023 року, тоді стартова ціна дорівнювала балансовій вартості – 1 млн 413 тис. 827,04 грн.

«Об'єкт незавершеного будівництва - клуб за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Облітки, вул. Центральна, 6а. Балансоутримувач - Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА. Об’єкт незавершеного будівництва розташований в центрі населеного пункту, поруч із дорогою із твердим покриттям. Двоповерхова цегляна будівля з підвалом, фундамент - з/б блоки, перекриття – збірні з/б плити, сходи – з/бетонні марші. Інженерні комунікації не підведені. Об’єкт не огороджений та не охороняється. Рівень будівельної готовності – 30%. Балансова вартість станом 01.01.2022 становить 1 413 827,04 грн», - зазначалося в описі лота.

Заявок на торги не надійшло і 25 січня об’єкт вдруге виставили на аукціон, знизивши вартість на 50% - до 706 тис. 913,52 грн, але й тут не знайшлося охочих купити недобудову.

Тоді за умовами електронних торгів регіональне відділення Фонду держмайна провело третій «голландський аукціон», де дії метод покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій зі зниженням стартової ціни: під час аукціону ціна автоматично знижується, аж поки хтось з учасників це зниження не зупинить – це означатиме, що він готовий купити лот за цю суму.

Аукціон почався 13 лютого 2023 року о 19:00, через 6,5 годин після старту аукціону його зупинили на сумі 14 тис. 138,27 грн. Учасників торгів було троє, переможцем стало львівське ТОВ «Іскра-Транс-Логістик», яке має статутний капітал 10 тис. грн і основний вид діяльності – вантажний автомобільний транспорт. Фірма готова сплатити за об’єкт 37 тис. 100 грн, що очевидно менше навіть вартості цегли, яка є на недобудованому клубі.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2023 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях продало в смт Черняхів два гаражі загальною площею 110,2 кв.м за 13,15 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація ФДМУ клуб Фонд держмайна нерухомість аукціон недобудова 
Матеріали по темі