Здоров'я

У Бердичеві зустріли черговий евакуаційний потяг з жителями Донеччини: одні залишилися в області, інші поїхали далі

3 June 2023, 20:36

У Житомирській області 3 червня зустріли черговий евакуаційний потяг, яким прибули вимушені переселенці з Донеччини. Цього разу приїхали семеро людей. Частина з них залишилася в області, інші – поїхали далі.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Прихисток на Житомирщині сьогодні знайшли ще 7 вимушених переселенців з Донеччини, які прибули потягом до Бердичева. Серед них 1 дитина та ще особи з інвалідністю», – йдеться у повідомленні.

Їх зустріли рятувальники, поліцейські, представники Бердичівської військової адміністрації, волонтери Товариства Червоного Хреста України та місцевого представництва благодійного фонду «Карітас».

Рятувальники та поліцейські допомогли у транспортуванні жінок, які не могли самостійно пересуватися та перенесли речі переселенців. Психологиня ДСНС заспокоїла та увесь час психологічно підтримувала літню жінку, яка перебувала у сильному стресі, бо втратила все і не могла стримати сліз болю.

Представники «Укрпошти» на місці зустрічі забезпечили видачу одноразової допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, усі отримали гаряче харчування та засоби гігієни.

Трьох внутрішньо переміщених осіб розмістили на території Брониківської громади Звягельського району, ще троє поїхали далі до Чернігова і 1 жінка знайшла прихисток у геріатричному пансіонаті.

Загалом з 19 квітня Житомирщина прийняла 322 переселенці, які вимушені полишити рідні села та міста через війну.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

5 травня на пероні Бердичівського вокзалу волонтери, поліція, представники органів влади та уповноваженого з прав людини, соціальні служби, рятувальники та психологи зустріли п’ятий евакуаційний потяг, який привіз 13 дорослих, 7 дітей, 3 котів та собаку з Донеччини.

9 травня у Бердичів прибув уже шостий потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Того разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей. Усі – з Донеччини.

13 травня до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув сьомий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України: приїхала 51 людина, серед них – 19 дітей.

17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Тоді на Житомирщину прибули шестеро осіб.

21 травня у Бердичів прибув дев’ятий поїзд із 18 евакуйованими з Донеччини, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

25 травня на Житомирщину приїхав десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій приїхав 21 житель Донеччини, з них 11 – діти.

30 травня ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом у Бердичів – Житомирщина зустріла одинадцятий евакуаційний потяг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк потяг поїзд переселенець біженець ВПО  
Матеріали по темі