Місто

В районі паперової фабрики в Житомирі прорвало великий каналізаційний колектор, деякі приватні обійстя підтопило

21 June 2023, 12:04

На вулиці Івана Гонти в Житомирі 20 червня прорвало каналізаційний колектор.

Про це повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Учора (20 червня) сталася аварійна ситуація: на вул. Івана Гонти прорвав напірний колектор d 1000 мм. Працівники водоканалу виїхали на виклик і провели необхідні перепідключення на каналізаційних мережах, аби спрямувати потік стоків, який транспортувався цим колектором, в інший каналізаційний напірний колектор», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, протягом двох годин безперервної праці фахівцям вдалося «приборкати» стихію із нечистот.

Зазначається, що сьогодні проводяться підготовчі роботи, які дозволять 22 червня розпочати відновлення цілісності колектору.

«На жаль, в Житомирі, як і в більшості міст України, більша частина каналізаційних мереж перебуває в аварійному стані», – зауважують у водоканалі.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» у коментарі Житомир.info підтвердили, що внаслідок пориву колектору деякі приватні обійстя зазнали підтоплень. Більш детальні роз'яснення у комунальному підприємстві обіцяють надати згодом.


Нагадаємо, 2 березня цього року на вулиці Короленка у Житомирі автомобіль потрапив у провалля, яке утворилося через порив на водогоні.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська окружна прокуратура 16 червня 2023 року інформувала про направлення до суду обвинувального акту стосовно колишнього директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод, створило небезпеку для довкілля, призвело до масової загибелі об'єктів тваринного світу (ч. 2 ст. 242 КК України). Аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції сталася в ніч з 6 та 7 серпня 2021 року: у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал водогін колектор порив вул.Івана Гонти 
Матеріали по темі