Економіка

На порталі «Дія» тепер можна закрити ФОП у кілька кліків

21 June 2023, 12:27

Відтепер на порталі Дія можна закрити ФОП у кілька кліків: послуга автоматична, тож закрити бізнес можна всього за 1 секунду без участі держреєстратора.

Про це 21 червня повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Сервіс актуальний для людей, які хочуть припинити підприємницьку діяльність або змінити форму власності бізнесу.

«Ми продовжуємо спрощувати комунікацію з державою, щоб усі державні послуги були простими та зручними. На порталі Дія вже доступна найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Це революційна послуга, яка дозволяє зареєструвати бізнес всього за 2 секунди. Повністю автоматична, без участі держреєстратора. За весь час сервісом скористалися понад 334,2 тисяч українців. Відтепер доступне й автоматичне закриття ФОП. Ми усунули людський фактор із процесу, тож більше не потрібно чекати на опрацювання заяви вручну», - зазначив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб закрити ФОП, більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор. Припинення ФОП відбувається без участі людини, а дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і унеможливить помилки в заяві.

Скористатися послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків. Для цього:

  • авторизуйтеся на порталі Дія
  • виберіть послугу – Автоматичне закриття ФОП
  • натисніть – Подати заяву
  • необхідна інформація підтягнеться у заяву з ЄДР. Перевірте, чи всі дані правильні
  • підпишіть заяву електронним підписом ФОП або КЕПом фізичної особи

Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть у ЄДР та до податкової за місцем реєстрації. Статус заяви ви можете перевірити у розділі Послуги – Замовлені послуги.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховна рада підтримала у першому читанні зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану, відповідні зміни направлено на відновлення довоєнного стану системи оподаткування.

Як повідомляв Житомир.info, з червня 2022 року подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити єдиний податок 2% можна і в «Дії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дія ФОП Мінцифри  
Матеріали по темі