Суспільство

Житомирський ФК «Полісся» підписав контракт з колишнім захисником київського «Динамо»

22 June 2023, 14:27

Футбольний клуб «Полісся» підписав дворічний контракт з центральним захисником Артемом Шабановим.

Про це 22 червня повідомили на сайті ФК «Полісся».

«Артем має значний досвід виступів в Українській Прем’єр-Лізі та в чемпіонатах Європи. Центрбек захищав кольори луцької «Волині», донецького «Олімпіка» та київського «Динамо». В Європі Шабанов виступав за польську «Легію» та угорський «Фегервар»», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у складі київського «Динамо» Артем двічі ставав володарем Суперкубка України (2018/2019), завойовував Кубок України в сезоні 2019/20, а в 2021 році разом ФК «Легія» завоював титул Чемпіона Польщі.

Центральний захисник викликався до лав національної збірної України та двічі виходив на поле у жовто-блакитній футболці: в матчах проти Словаччини в 2017 та Естонії в 2019 роках.

«Футбольний клуб «Полісся» безперервно продовжує селекційну роботу і ми раді привітати в команді Артема Шабанова. Переконані, що досвід Артема, який він здобув, виступаючи за ФК «Динамо», «Легію» та «Фегевар», допоможе «Поліссю» у наступному сезоні в найвищому дивізіоні українського футболу. Артем приєднується до команди на два роки», — коментує підписання центрального захисника генеральний директор ФК “Полісся” Володимир Загурський.

Нагадаємо, у червні 2023 року головний тренер житомирського ФК «Полісся» Юрій Калитвинцев зазначав, що склад клубу оновлять щонайменше на 50%.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року пресслужба ФК «Полісся» повідомляла, що футбольний клуб в 2023 році здійснив перший в історії клубу міжнародний трансфер. З нового сезону 2023/2024 до ФК «Полісся» приєднається гравець національної збірної Гамбії U20 Моузес Джарджу.

29 травня 2023 року ФК «Полісся» повідомив, що новим гравцем клубу став голкіпер збірної Нігерії U-20 Чіджоке Аніагбосо.

8 червня 2023 року стало відомо, що футбольний клуб «Полісся» підписав трирічний контракт з центральним захисником Сергієм Чоботенком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" гравець Шабанов центральний захисник  
Матеріали по темі