Суспільство

Відтепер пораненим та хворим військовим простіше отримати відпустки й звільнення, – Маляр

1 July 2023, 14:31

Пораненим військовослужбовцям завдяки електронному документообігу спрощено порядок реалізації постанов військово-лікарської комісії.

Про це 1 липня повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр на підписані президентом зміни до закону.

«Відтепер для оформлення відпустки за станом здоров'я чи звільнення з лав ЗСУ військовослужбовцям не потрібно повертатися до військової частини. У період дії воєнного стану воїни, які були визнані ВЛК непридатними до військової служби, або яким була призначена відпустка для лікування після хвороби чи поранення, направляються до ТЦК та СП, де з військової частини, за допомогою електронного документообігу, можна буде отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення з військової служби», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на пленарному засіданні 10 квітня цього року 277 народних депутатів проголосували за повернення щомісячної додаткової винагороди у розмірі 30 тис. грн: під час розгляду у другому читанні законопроєкту стосовно примусового відчуження майна в умовах воєнного стану, Верховна рада проголосувала за внесення до нього поправки щодо повернення військовим 30 тис. грн.

Однак 2 травня голова фракції «Слуга народу» у Верховній раді Давид Арахамія оприлюднив лист силового блоку, які пропонували спільно розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці захисників.

А 28 червня 2023 року Верховна рада ухвалила новий закон про щомісячні виплати та відпустки, який встановлює наступну щомісячну додаткову винагороду захисникам.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2022 року було ухвалене рішення про виплату додаткової винагороди військовим в розмірі 30 тис. грн на місяць, а тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн пропорційно часу участі у таких діях. Але з 1 лютого 2023 року наказом Міноборони суттєво скоротили категорію осіб, які можуть отримати додаткову винагороду в розмірі 30 тис. грн: Міністерство оборони 8 лютого оприлюднило відповіді на найпоширеніші запитання щодо зміни порядку виплати додаткової винагороди військовослужбовцям, зазначивши, що новий порядок виплати застосовується з 1 лютого 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відпустка закон військовий Маляр 
Матеріали по темі