Економіка

Швейне виробництво, туристичний комплекс та офтальмологічний кабінет: як бізнесмени Житомирської області витрачатимуть грантові кошти

3 July 2023, 09:30

Днями Державний центр зайнятості визначив переможців IX хвилі подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" проєкту єРобота у 2023 році, яка тривала з 22 травня по 23 червня. На Житомирщині схвалено 26 бізнес-проєктів, поданих як успішними підприємцями для розширення своєї діяльності, так і новачками в бізнесі, з яких п'ять початківців та 21 діючий ФОП.

Про це 29 червня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Майже 6,4 млн грн отримають учасники програми мікрокредитування та мають працевлаштувати 55 людей. Підприємці-початківці намітили відкрити швейне виробництво з вишивки, кав’ярню, піцерію, друк 3-D моделей, клінінгові послуги та ін. Підприємці з досвідом запланували розширити туристичний комплекс, підприємство з прочищення каналізацій, станцію СТО, облаштувати офтальмологічний кабінет, вдосконалити виробництво нішевих макаронних виробів та ін.»- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку 2023 року за програмою «Власна справа» у Житомирській області – 119 грантоотримувачів, які отримають 28,3 млн грн та в результаті реалізації своїх бізнес-ідей створять 240 нових робочих місць. За весь період дії програми, з липня 2022 року, отримали мікрогранти – 242 людини.

Довідково: подати заяву на отримання грантів у рамках урядового проєкту єРобота можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: https://is.gd/Pyn5bl .

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно - в телефонному режимі за номером 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться тут, на сторінці, або в телеграм-каналі https://t.me/DCZ_Zhytomyr).

Нагадаємо, за підсумками VIII періоду подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" у 2023 році було 9 переможців: один початківець у бізнесі і 8 діючих підприємців. Згідно з їхніми бізнес-планами, у Бердичеві відкриється кав’ярня самообслуговування, а в Малині буде створена студія краси та запрацюють сонячні панелі й акумулятори на магазині. В Андрушівці розширить роботу цех із сортування твердих побутових відходів. У Житомирі грантоотримувачі пропонуватимуть послуги 3D-друку та консультації в сфері бухобліку, також розширить діяльність клуб підприємців. А в територіальних громадах, наближених до обласного центру, відкриється магазин продуктів із зоною бістро та розшириться реабілітаційний центр психологічної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2023 року у центрі зайнятості повідомляли, що визначили 16 переможців VII періоду подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" у 2023 році (з 24 квітня по 7 травня). З них – п'ять початківців, дев'ять діючих ФОПів та дві юридичні особи. Серед переможних бізнес-проєктів були відкриття автомийки, ательє, пекарні, кав'ярні, кондитерського магазину та міні-книгарні-кав'ярні, започаткування виробництва пастили та фріпсів, надання масажних послуг з використанням сучасного обладнання, виготовлення натуральних ароматизаторів для харчової промисловості, організація закладу громадського харчування для подорожуючих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант центр зайнятості ЦЗ грант бізнес 
Матеріали по темі