Події

У Житомирській області чоловік поцупив автомобіль, аби того не зробили інші

4 July 2023, 09:49

2 липня до правоохоронців звернулася 56-річна жителька Андрушківської громади з повідомленням про незаконне заволодіння її автомобілем ВАЗ-21064. Жінка розповіла, що понад тиждень тому її син залишив легковик неподалік автовокзалу в смт Попільні, адже вирушив у дорогу громадським транспортом. Згодом, повернувшись, вже не знайшов автомобіль на місці.

Про це 3 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Оперативники відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського РУП провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеоспостереження неподалік місця події та майже похвилинно відтворили рух транспортного засобу з місця стоянки аж до одного з гаражів у селищі. Того ж дня правоохоронці з’ясували, що приміщення належить 48-річному місцевому жителю. Всередині поліцейські й виявили викрадену автівку», - йдеться у повідомленні.

Власник гаража визнав свою провину й розповів, що помітив автомобіль, який кілька днів стояв без нагляду. Тож вирішив відбуксувати його у власне приміщення. Такий вчинок мотивував тим, що якби він не вчинив так, то це зробив би хтось інший.

Нині викрадений ВАЗ вилучено, а слідчі поліції встановлюють усі обставини. Попередня кваліфікація події – ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Згідно з чинним законодавством подібні вчинки караються обмеженням чи позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 1 липня у у Житомирі з двору багатоповерхівки викрали автомобіль місцезнаходження зрештою встановили.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2023 року завдяки пильності громадянки на вулиці Івана Сльоти у Житомирі патрульні виявили автомобіль, який був викрадений та перебував у розшуку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка угон автомобіль Попільня поліція 
Матеріали по темі