Економіка

Малі та середні підприємства Житомирської області можуть отримати до $150 тисяч на розвиток

5 July 2023, 10:05

Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти до $150 тисяч на розвиток.

Про це 3 липня повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Малі та середні переробні підприємства отримають підтримку на $2,5 млн в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У рамках грантової програми буде надано близько 25 грантів обсягом від $75 000 до $150 000. Грантова програма реалізується в партнерстві з Мінекономіки.

«Розвиток вітчизняної переробної галузі є одним з пріоритетних завдань для нашого Уряду. Інвестуємо в цей напрямок, зокрема, через урядову грантову програму «єРобота», адже наша мета — виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Ми також вдячні нашим міжнародним партнерам за те, що приєдналися до ініціативи Уряду з реалізації в Україні проєктів, спрямованих на підтримку та розвиток переробних підприємств», — сказала Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Надані програмою USAID гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

Прийом заявок на надання грантів стартує з 3 липня 2023 року і триватиме до 15 грудня 2023 року (включно) та буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 15 серпня; 15 жовтня; 15 грудня 2023 року.

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору тут.

З усіма наявними грантовими можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» можна ознайомитися за посиланням тут.

Довідково: Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2023 року за підсумками шести періодів реалізації державної програми «єРобота» у 2023 році 68 бізнес-планів від подавачів із Житомирщини були схвалені рішенням Державного центру зайнятості. Вони отримали мікрогранти на створення або розвиток бізнесу на загальну суму 16,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант підприємець бізнес власна справа 
Матеріали по темі