Економіка

Ще десятеро жителів Житомирської області отримають гранти на бізнес: СТО, пекарню, кав’ярні

20 May 2023, 10:13

За підсумками шести періодів реалізації державної програми «єРобота» у 2023 році (подані заяви з 1 лютого по 23 квітня) 68 бізнес-планів від подавачів із Житомирщини були схвалені рішенням Державного центру зайнятості. Вони отримають мікрогранти на створення або розвиток бізнесу на загальну суму 16,2 млн грн.

Про це 19 травня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості

Середній розмір гранту – близько 241 тис. грн. В процесі реалізації бізнес-проєктів отримувачі грантів створять 137 нових робочих місць.

«Найбільш активною за кількістю учасників була V хвиля: від жителів Житомирщини надійшла 41 заява на отримання мікрогранту, 17 з яких були підтримані на загальну суму понад чотири мільйони гривень. Подавачі запланували відкриття дитячої перукарні, мінісироварні, закладу швидкого харчування, магазину продуктів, створення парку, започаткування виробництва вишиваних виробів і різноманітних виробів з металу, а також розширення існуючих бізнесів», – йдеться у повідомленні.

У VI хвилі –10 переможців. Вони отримають в середньому по 239 тис. грн і працевлаштують 20 людей. Підприємці-початківці запланували відкрити у Житомирі СТО й започаткувати промислове виробництво шкіряних виробів, а в Олевську – створити кав’ярню-пекарню. Бізнесмени з досвідом за грантові кошти мають наміри розширити підприємство твердопаливних котлів у Звягелі, відкрити цех з виготовлення напівфабрикатів у Черняхові, виготовляти декоративні панелі з МДФ і розширити кав’ярню-бутік у Житомирі та відкрити кафе й кав’ярні в Андрушівці, Малині та на Ємільчинщині.

У службі зайнятості нагадують, що за грантовою програмою «Власна справа» проєкту єРобота громадяни України віком від 18 до 65 років можуть отримати мікрогранти від 50 до 250 тис. грн. Подати заяву можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW. По 21 травня триває 8 хвиля прийому заяв цього року, а з 22 травня розпочнеться вже дев'ята.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 та 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 19 квітня 2023 року Житомирська обласна служба зайнятості інформувала про визначення переможців IV періоду грантової програми «Власна справа» урядового проєкту єРобота (подані заяви з 13 по 26 березня 2023 року). Переможцями стали 12 жителів Житомирщини. Їм погодили надання мікрогрантів на розвиток бізнесу на загальну суму майже 2,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж трьох періодів реалізації державної програми “єРобота” у 2023 році (з 1 лютого по 12 березня) 121 житель Житомирщини подав заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу. 29 подавачів отримали позитивні рішення і зможуть реалізувати свій бізнес-проєкт за державні кошти. Середній розмір гранту – майже 242 тис. грн.

А 14 березня 2023 року центр зайнятості інформував, що у першу в цьому році хвилю подачі заяв за програмою мікрокредитування «Власна справа» від жителів Житомирщини надійшло 32 заяви. За результатами їх розгляду 10 подавачів визначені переможцями й отримають від держави від 149 до 250 тис. грн на старт чи розвиток свого бізнесу. В процесі реалізації підприємницьких проєктів вони створять 22 нових робочих місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ мікрогрант підприємець бізнес власна справа  
Матеріали по темі