Економіка

Антимонопольний комітет дозволив Житомирському меблевому комбінату за 311 мільйонів купити київській «Ермітаж»

11 July 2023, 12:03

Антимонопольний комітет дозволив ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» придбати активи у вигляді нерухомого майна, що знаходиться у місті Києві.

Про це 10 липня повідомила пресслужба АМКУ.

Відповідне рішення Комітет ухвалив під час засідання 06 липня 2023 року.

«Продавцем вказаних активів є Регіональне відділення Фонду державного майна України по місту Києву. Активи, які набуваються в результаті концентрації, забезпечуватимуть здійснення діяльності із надання послуг оренди комерційної (офісної) нерухомості в межах міста Києва. Комітет встановив, що після здійснення концентрації, частка Групи Покупця (з урахуванням придбаних активів) на ринку оренди комерційної (офісної) нерухомості в межах міста Києва буде незначною. Оскільки заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках в Україні, Комітет надав відповідний дозвіл». – йдеться у повідомленні.

Аукціон з продажу київського «Ермітажу» (двох будинків у центрі столиці на вул. Богдана Хмельницького, 26 загальною площею більш ніж 5 тис. кв.м.) відбувся 25 травня цього року. Заявки на торги подали 39 учасників. Стартова ціна була 21 млн 213 тис. 727,86 грн, ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» запропонувало 311 млн грн і стало переможцем торгів.

«Після завершення нормативних процедур переможець аукціону отримає у власність два об'єкти: фасадний будинок загальною площею 3165,8 кв.м (п'ятиповерхова фасадна будівля з підвалом) та будинок у дворі загальною площею 1963,3 кв.м (чотириповерхова будівля з підвалом у дворі, всередині кварталу). Об’єкт було виставлено на приватизацію з умовою укладання охоронного договору на пам'ятку історії та культури місцевого значення, адже будинки, які побудовані у 1902-1904 роках, розпорядженнями КМДА внесені до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення», - повідомляв за результатами аукціону Фонд держмайна.

Нагадаємо, ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» належить найбільший торгово-розважальний центр в Житомирі «Глобал». ПАТ «Житомирський меблевий комбінат» наразі зареєстроване в м. Київ по вул. Лейпцизька, 15, але до 22 серпня 2016 року мало «житомирську прописку» і було зареєстроване у м. Житомир за адресою Київська, 77 – адреса ТРЦ «Глобал UA». Фірма займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є киянин Григор'єв Вадим Анатолійович, директором – Бірюченко Микола Володимирович.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році «ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» було одним з 29 учасників аукціону з продажу київського готелю «Дніпро», але переможцем не стало.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖМК аукціон ФДМУ нерухомість Київ Григор'єв Глобал 
Матеріали по темі