Події

У жителя Житомирської області в обійсті знайшли гвинтівку, пістолет, магазини та сотню патронів: чоловіку загрожує ув’язнення

12 July 2023, 10:32

Опрацьовуючи оперативну інформацію, поліцейські відділу поліції №1 (Овруч) Коростенського райуправління встановили, що 52-річний чоловік може зберігати зброю у своєму помешканні без передбаченого законом дозволу.

Про це 11 липня повідомили у відділі комунікації поліції Житомирській області.

«Автоматичну гвинтівку, пістолет, кілька магазинів до них правоохоронці виявили під час проведення слідчих дій. До того ж, господар зберігав у будинку близько 100 патронів різного калібру. Зброя і набої вилучені, вони будуть направлені для подальшого дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Наразі поліція з’ясовує їх походження та мету зберігання», - йдеться в повідомленні.

Слідчими проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За такі діяння чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські нагадують, що зброя, яка є у власності громадян, має бути офіційно зареєстрованою.

«У разі, якщо ви знайшли зброю, боєприпаси та інші невідомі предмети, не варто до них наближатися, рухати чи переносити. Позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою чи іншим доступним способом. Подбайте, щоб до потенційно небезпечної території не наближались люди. Сповістіть про таку знахідку поліцейських (на спецлінію 102), рятувальників (на спецлінію 101) або зверніться до місцевих органів влади. Зазначимо, що відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України не підлягає кримінальній відповідальності за незаконне поводження зі зброєю особа, яка добровільно здала її органам влади», - додають у поліції.

Нагадаємо, 30 червня у Житомирі працівники поліції викрили 33-річного місцевого жителя, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт.

Як повідомляв Житомир.info, пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала про оголошення підозри 46-річному жителю Житомирського району, який продавав осколкові гранати та підривачі за 8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя гвинтівка пістолет поліція 
Матеріали по темі