Місто

Депутатку Житомирської міськради обурила відповідь патрульної поліції, яка не покарала водія за проїзд по Польському бульвару

18 July 2023, 15:33

Депутатка Житомирської міської ради Тетяна Онопрієнко отримала від патрульної поліції відповідь на своє депутатське звернення щодо водія, який проїхав по новій плитці Польського бульвару.

Лист за підписом начальника управління патрульної поліції Житомирської області Євгенія Гандзюка та свій коментар Тетяна Онопрієнко оприлюднила в групі «Мікрорайон Малікова, Житомир» 17 липня.

«Виявляється, є водії, які можуть користуватися статтею 63 і жодні відеодокази не доводять факт адміністративного порушення! Не знадобився і мій контактний телефон для надання свідчень і телефонів людей, які можуть засвідчити дане правопорушення! Закон працює не для всіх!», - обурюється депутатка.

Зазначається, що відеокамери зафіксували, що автомобіль Subaru Tribeca ввечері 6 липня проїхав по Польському бульвару, де зараз триває реконструкція і вкладають нову плитку. Це пішохідна зона, де за словами Тетяни Онопрієнко, проєктом передбачені обмежувачі руху, але їх встановлять після завершення робіт.

В листі патрульної поліції зазначається, що вони встановили особу власника автомобіля, але він повідомив, що під час скоєння правопорушення за кермом Subaru була інша особа, та відмовився на підставі ст.63 Конституції України «давати показання або пояснення щодо цієї особи та події, яка потрапила на відеозапис». Тому в поліції немає законних підстав для покарання водія.

Фото Тетяни Онопрієнко

Нагадаємо, 13 липня у відео до матеріалу Житомир.info про літню головну пішохідну вулицю міста був автомобіль, який їхав пішохідною вулицею. Інформацію про це журналісти передали патрульним і 17 липня патрульна поліція поінформувала, що водія Volkswagen розшукали і притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків) КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2023 року патрульні знайшли та склали протокол на водія Skoda, який 10 липня проїхав через пішохідний міст у житомирському парку Гагаріна і це зафіксували перехожі та відеокамери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Онопрієнко Маликова водій порушник патрульні Ганзюк протокол автомобіль Польський бульвар 
Матеріали по темі